Klaus mladší chce vrátit tuhle zemi lidem, kteří pracují a platí daně

05.02.2017 13:22

Václav Klaus mladší se zřejmě objeví na kandidátce občanských demokratů pro sněmovní volby. A míří rovnou na vyšší příčky. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Klaus mladší chce vrátit tuhle zemi lidem, kteří pracují a platí daně
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus mladší na besedě v ostravském knihcentru

To, že by se měl v únoru poprat o přední příčky kandidátky, potvrdil i šéf pražské ODS Filip Humplík. „Vzhledem k tomu, že to je dlouholetý expert ODS na školství, tak si ho na kandidátce dokážu představit. Jeho nominace z Prahy 6 byla poměrně jednoznačná, takže uvidíme,“ podotkl Humplík. Celkem pro něj na oblastním sněmu totiž hlasovalo 57 z 58 delegátů. Klaus si nyní chce o podporu říct v každé pražské oblasti. 

Klaus mladší zároveň také seznámil se svými vizemi. „Chci vrátit tuhle zemi lidem, kteří pracují a platí daně. Základními hodnotami musí být tradice, rodina, vlast, soukromé vlastnictví a morálka,“ píše Klaus na svém propagačním letáku. Definitivní nominaci chce podle všeho získat také rétorikou lehce nacionálního střihu. Více však Klaus prozradit nechtěl, navíc se před veřejností staví pouze do role řadového uchazeče o hlasy voličů. Mediální zájem mu podle jeho slov připadá přehnaný. 

Závěrem pak server uvedl, že lídryní kandidátky má být poslankyně Jana Černochová, o druhé místo by měl Klaus mladší bojovat s Filipem Humplíkem. Třetí by pak měl být exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda, pražská zastupitelka Jaroslava Janderová a také poslanec Marek Benda. 

Lídr ODS Petr Fiala se k celému tématu prozatím nechce příliš vyjadřovat. Uvedl pouze, že ODS je demokratická strana a o sestavení kandidátek v jednotlivých regionech rozhodují příslušné stranické orgány. „Bylo by ode mne neseriózní v průběhu primárek veřejně komentovat jednotlivá jména,“ řekl.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…