Klaus mladší o EU a současné vládě: Člověk vzteky skřípá zuby

23.07.2017 8:46

Václav Klaus mladší, jenž by se rád stal poslancem ODS za Prahu, nechápe, jak mohla koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL zasadit další ránu české vesnici. Stejně tak nechápe počínání EU v uprchlické krizi.

Klaus mladší o EU a současné vládě: Člověk vzteky skřípá zuby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL plánuje na podzim spustit účtenkovou loterii. chce tak pro občany zatraktivnit projekt EET. Hlavním zastáncem účtenkové loterie je šéf hnutí ANO a někdejší ministr finací Andrej Babiš. Klaus mladší však Babišovu přemýšlení nerozumí, protože EET údajně zahubila celou řadu venkovských hospod, takže účtenky nakonec nebude kde vydávat.

„České vesnice byly už od národního obrození baštou zdravého rozumu, konzervatismu, národních tradic. Teď dostaly další úder a člověk vzteky skřípá zuby,“ říká Klaus v rozhovoru pro server Reflex.cz.

Podobně kritický je Klaus k počínání EU při řešení uprchlické krize. Nápad zakázat vývoz gumových člunů do Libye mu prý připomíná jednu z posledních křečí komunistického režimu, která se projevila v proslovu někdejšího šéfa komunistů Milouše Jakeše na Červeném Hrádku.

Celý rozhovor naleznete zde

„Když je tak sleduju, tak to byl ještě projev Milouše Jakeše na Červeném Hrádku státnickým projevem s hlubokým zamyšlením nad vnitropolitickou situací. Fakt bych nevěřil, že se dožiju déjà vu,“  říká.

Pár slov padlo také ke kauze režisérky Olgy Sommerové, která kandiduje do Parlamentu za TOP 09. Sommerová vyzvala Klause, aby se jí omluvil poté, co jí přisoudil výrok, který podle všeho nikdy nepronesla. Sommerová měla údajně dehonestovat občany žijící v panelácích. Klaus se však omluvit odmítá.

„Nehodlám komentovat kampaň TOP 09 ani jejich krizovou komunikaci. Výrok byl několikrát citován a byl toho plný internet a Facebook. Já jsem na tuto kauzu reagoval a za svým článkem o lidech z paneláků (sám jsem jeden z nich) si stojím,“ prohlašuje kandidát ODS.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…