Klaus mladší přirovnal smrt britské poslankyně k zapálení Říšského sněmu

20.06.2016 21:17

Syn bývalého prezidenta Václava Klause se zamyslel nad britským referendem ohledně členství v EU, které proběhne již tento týden. Smrt poslankyně Jo Coxové jej totiž nijak neovlivní, protože Británie v EU prostě zůstane. Informují Novinky.cz.

Klaus mladší přirovnal smrt britské poslankyně k zapálení Říšského sněmu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus mladší

Klaus ml. přirovnává britské referendum ke zvolení Ronalda Reagana či Margaret Thatcherové, tedy k událostem, které z jeho pohledu byly rozhodnuté dopředu. „Třeba by mohl Donald Trump v listopadu vyhrát a navrátit Spojeným státům hodnoty, díky nimž se staly vedoucí silou a ekonomikou světa,“ dodal ironicky.

Unii však popisuje jako podivný útvar „ovládaný eurofeudálními nevolenými papaláši a jejich lokálními poskoky“, který by náš prvorepublikový prezident Tomáš Garrigue Masaryk nazval „žalářem národů“. Navíc se EU jen snaží omezovat základní lidská práva „– tedy práva na život, na vlastnictví a na svobodu.“ Problém vidí i v tom, že se EU pokouší přitáhnout na vlastní území „miliony migrantů, z nichž nezanedbatelné procento by nemělo problém zabít Evropana“.

„Brexit nebude. Už dávno před vraždou poslankyně vypisovaly sázkové kanceláře jednoznačné kurzy 1 : 1,4,“ píše Klaus a smrt Jo Coxové přirovnává k požáru v Říšském sněmu v roce 1933. A sázkaři se zkrátka nepletou.

Celý text zde.

Diskuse o britském referendu v České republice je podle něj zcela zbytečná, jelikož žádné závěry z ní plynoucí nejsou pro Brity nijak závazné a ničeho nedosáhnou.

„Proto když jsem četl podobný český výplod, musel jsem se smát,“ dodal Klaus s tím, si ale nikdo nesmí brát do úst české letce, jelikož dědeček jeho ženy byl členem peruti RAF za druhé světové války, který bránil Británii před „kontinentální tyranií, která měla plná ústa hodnot jako ‚bráníme pevnost Evropa‘.“ A proto také ti, kteří budou jásat nad setrváním Británie v EU, jsou podle něj „mimořádně zákeřní lidé“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…