Klaus mladší sledoval v televizi ministryni Valachovou. A vzpomněl si na Kateřinu Jacques

03.04.2016 18:15

Expert ODS na školství a syn exprezidenta Václava Klause Václav Klaus ml. se na svém twitterovém účtu vyjádřil k vystoupení současné ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD) v Partii na FTV Prima.

Klaus mladší sledoval v televizi ministryni Valachovou. A vzpomněl si na Kateřinu Jacques
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

„Nedělní Partie: Sledovat paní Valachovou hovořit o školství je podobně odborný zážitek jako sledovat Kateřinu Jacques hovořit o biomase,“ nebral si servítky Klaus mladší a vzpomněl proslulé vystoupení tehdejší poslankyně Strany zelených Kateřiny Jacques, která v pořadu Uvolněte se, prosím moderátora Jana Krause nevěděla, co je biomasa.

Ministryně školství vystoupila dnes v Partii FTV Prima společně s poslankyní za TOP 09 Annou Putnovou. Obě ženy hovořily o inkluzi i o Číně. 

Valachová vystupovala v pořadu jako zastánkyně inkluze. Podle ní nejde o nijak revoluční krok. „V žádném případě nerušíme speciální školy,“ řekla mimo jiné. „My neděláme nic, co by bylo v neprospěch dětí. My jen říkáme, že ty dosavadní podmínky nebyly fér. Jedna škola přijímala děti s hendikepem, ale nedostávala na to ani korunu navíc, zatímco jiná škola to nedělala a měla peněz více,“ popsala šéfka resortu školství. Tento pokrytecký přístup musí podle ní v českém školství skončit. „Nikdo by do veřejného prostoru neměl vnášet nenávist ke zdravotně postiženým,“ hřímala také ministryně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…