Klaus pojede do Francie. Má tam vystupovat na akcích Národní fronty

06.05.2015 15:48

Při úterním setkání s bývalým prezidentem Václavem Klausem probírala šéfka francouzské nacionalistické Národní fronty Marine Le Penová budoucnost Evropy. Uvedla to dnes na tiskové konferenci po skončení konference ve sněmovně, na které vystoupila. Klausovi prý také slíbila, že napraví velkou nespravedlnost, že nebyl jako prezident pozván do Francie. Měl by vystoupit na akcích Národní fronty a mluvit o svých názorech na Evropskou unii a euro, které podobně jako Le Penová dlouhodobě kritizuje.

Klaus pojede do Francie. Má tam vystupovat na akcích Národní fronty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus v budově svého někdejšího působiště prognostického ústavu

Kontroverzní francouzská politička přiletěla do Prahy v úterý a dnes se zúčastnila konference Evropský mír a prosperita po Evropské unii, kterou pořádala neparlamentní Občanská konzervativní strana bývalého poslance ODS Jiřího Janečka, jež je partnerskou stranou Národní fronty. V úterý večer se Le Penová sešla s Klausem a dalšími českými sympatizanty na večeři.

Dnes na tiskové konferenci řekla, že se s exprezidentem bavili o tématech, která je zajímají, zejména o budoucnosti Evropy. „Pan prezident Klaus řekl, že Francie byla jedinou zemí, která ho nepozvala. Já tu velkou nespravedlnost napravím,“ poznamenala Le Penová k pozvání Klause k účasti na setkáních její strany.

Do Prahy prý přijela podpořit uskupení smýšlející podobně jako Národní fronta. Že by za její návštěvou stála První česko-ruská banka, která její straně poskytla vysoký úvěr, Le Penová odmítla. S touto bankou, která vznikla před lety v ČR a nyní sídlí v Rusku, prý neudržuje žádné kontakty, pouze jí splácí vysoké úroky.

To, že partnerská OKS je pouze marginální stranou, nehraje podle Le Penové žádnou roli. „My nejsme oportunisté. Nevyhledáváme cíleně strany, které by měly vysoký počet hlasů,“ uvedla. „Vyhledáváme partnery, kteří jdou stejnou cestou, mají stejné myšlenky jako my, tedy suverenita, svoboda a zachování integrity vlastního národa. A my jim budeme pomáhat všemi prostředky, které máme k dispozici,“ dodala.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…