Klaus rozdával podpisy. Přišel na veletrh s knihou o EU

19.05.2012 6:24

Prezident Václav Klaus podepisoval na pražském veletrhu svoji novou knihu Evropská integrace bez iluzí. Už při jeho příjezdu se na něj stála dlouhá fronta, někteří z návštěvníků se s prezidentem i fotili.

Klaus rozdával podpisy. Přišel na veletrh s knihou o EU
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Václav Klaus na autogramiádě

Václav Klaus podepisoval na holešovickém výstavišti v Praze svoji novou knihu Evropská integrace bez iluzí. V rámci veletrhu Svět knihy sem přišly desítky lidí pro prezidentův podpis. Už když dorazil, stála se na něj fronta o asi 50 lidech.

"Vy jste vždycky první, já vás oceňuju," uvedl podle ČTK na adresu ženy, která stála hned první ve frontě. Podepsal se jí na pohlednici a napsal prý i věnování, aniž by mu opakovala své jméno.

"Je to sympaťák i na dálku. Sluší mu to moc," řekla agentuře jedna z návštěvnic. Mnoho lidí totiž přišlo jen ze zvědavosti a bez Klausovy nové knihy. Někteří si ho jen prohlíželi, jiní se s ním fotili.

Publikace Evropská integrace bez iluzí vyšla v roce 2011 a Klaus v ní shrnuje své argumenty proti dalšímu sjednocování EU. Už dřív řekl, že se ve své knize na evropský vývoj dívá "bez iluzí, analyticky, neutrálně, kriticky, nikoli apriorně pochvalně propagandisticky".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…