Klaus se drsně obul do režiséra Sedláčka: Kdybych ho potkal v mikině, škrtl bych ho. Tečka

31.10.2014 7:55

Úterní předávání státních vyznamenání „okořenil“ režisér Robert Sedláček, který se na slavnostní ceremoniál dostavil ve fleecové mikině. Vyvolal tak bouřlivou debatu, do které se zapojil i exprezident Václav Klaus. O svoje dojmy se v pátek podělil s bulvárním deníkem Blesk.

Klaus se drsně obul do režiséra Sedláčka: Kdybych ho potkal v mikině, škrtl bych ho. Tečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus po 25 letech navštívil bývalý Prognostický ústav, kde vystoupil v diskusi s názvem Ukrajina mezi Evropou a Ruskem

Václava Klause zastihl deník v restauraci Na Hanspaulce, kde někdejší hlava státu pravidelně obědvá s kolegy ze svého institutu. Nad malým pivem a rajskou se exprezident rozpovídal o posledních událostech spojených se současnou hlavou státu Milošem Zemanem.

Nejprve se vyjádřil na konto asi nejskloňovanější události úterního předávání státních vyznamenání – oděvu režiséra Roberta Sedláčka. Na něho by si prý Klaus, pokud by byl ještě hlavou státu, počíhal ještě před zahájením samotného ceremoniálu, a to na tradičním setkání prezidenta a první dámy s vyznamenanými, jež se koná dvě hodiny před samotným aktem ve Vladislavském sále.

„Kdyby ten člověk přišel na tuto schůzku a já ho uviděl, jak je oblečený, nebyl by mnou vpuštěn do sálu a já bych oznámil, že škrtám to udělení vyznamenání. Tečka,“ vysvětloval deníku Blesk, podle jehož informací Sedláček na zmiňovanou schůzi nedorazil.

Následně se vyjádřil ke kritice současné hlavy státu Miloše Zemana za to, že vyznamenal umělce, kteří jej podporovali coby kandidáta na prezidentský úřad. Sám údajně musel řešit obdobné dilema, když za ním chodili jeho známí a ptali se ho, kdy už dostanou vyznamenání. „A já jsem říkal: Ty máš fakt smůlu, zasloužil by sis to, ale ví se, že se známe, takže si budeš muset počkat na dalšího prezidenta,“ popisoval Klaus a dodal, že Zemanovi v tomto chybí obezřetnost a opatrnost.

Za naprosto nepřípustný považuje let Miloše Zemana z Číny na palubě letadla miliardáře Petra Kellnera. „Letí-li vládní letka, kde ten prezident má speciální salonek, kde má soukromí do té míry, že se tam může klidně svléknout do pyžama, vůbec by mě nenapadlo letět nějakým jiným způsobem,“ řekl deníku Blesk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …