Klaus utnul snahy Kuby: Do ODS v žádném případě nejdu

10.08.2013 9:20

Rojící se diskuse o tom, že skomírající ODS by měl znovu oživit její spoluzakladatel Václav Klaus svým návratem do čela strany, utnul sám exprezident. Před zahájením Vavřinecké pouti České televizi řekl, že do ODS se v žádném případě nevrátí. Zhatil tím také naděje úřadujícího předsedy Martina Kuby nebo poslance Borise Šťastného.

Klaus utnul snahy Kuby: Do ODS v žádném případě nejdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hostem pořadu Partie byl bývalý prezident Václav Klaus

"Otec zakladatel" Václav Klaus se do občanské demokracie rozhodně vracet nechce, nepřipadá to pro něj v úvahu, řekl sám exprezident České televizi před zahájením výšlapu na nejvyšší horu Česka v rámci každoroční Vavřinecké poutě. Nelíbí se mu kroky občanských demokratů v posledních dnech, včetně vylučování poslanců. Jeho angažmá prý ale nepřichází v úvahu.

Svým výrokem tak dlouholetý předseda strany utnul snahy poslance Borise Šťastného, Martina Kuby i některých dalších politiků ODS, kteří opět mluví o exprezidentu Klausovi, který by se měl vrátit a straně pomoci.

Klausova pomoc ODS

"Co se týče Václava Klause, já dlouhodobě tvrdím, že je to nejvýraznější politik v pravicovém spektru v ČR, vždycky jsem tvrdil, že jeho sblížení s ODS by straně významně prospělo," řekl Kuba v rozhovoru pro deník Právo. Dodal, že se s Klausem hodlá setkat a probrat i toto téma. "Určitě se s ním chci v příštích dnech sejít a znát jeho názor i na tyto věci. Důležité ale je, abychom si o tom povídali a nevzkazovali si to přes média," doplnil politik.

"S ohledem na to, v jaké hluboké krizi ODS je, si myslím, že přišla vhodná doba na návrat Václava Klause, pokud již tedy není pozdě. Strana by ho měla vyzvat, aby se vrátil nejméně do pozice čestného předsedy," řekl ParlamentnímListům.cz Šťastný.

Experti ale varují, že exprezident straně z krize nepomůže, naopak jí prý může ještě více uškodit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…