Klaus v pátek dostane Dobešovu demisi, pak se s ním sejde

30.03.2012 6:24

Premiér Petr Nečas odnese dnes dopoledne na Hrad demisi ministra školství Josefa Dobeše (VV). S prezidentem Václavem Klausem se setká sám. Odcházejícího ministra Dobeše přijme Klaus odpoledne. O jmenování Dobešova nástupce zatím Hrad ani vláda neinformovaly.

Klaus v pátek dostane Dobešovu demisi, pak se s ním sejde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Dobeš se rozhodl rezignovat minulý týden kvůli dalším škrtům v rozpočtu svého úřadu. Vláda kvůli nepříznivému vývoji ekonomiky plánuje zmrazit výdaje na vzdělání ve výši 2,5 miliardy korun.

Dobeš se s premiérem dohodl na tom, že odejde ke konci března. Úřad po jeho odchodu dočasně povede jeho náměstek Ladislav Němec. Vedení VV chce jména kandidátů na nového ministra školství projednávat až poté, co se vyřeší rozpočtová situace ministerstva. Uvažují o svých členech Milanu Šťovíčkovi a Dagmar Navrátilové, padlo i jméno místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Kateřiny Klasnové.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…