Klaus vyráží na Sněžku. Před výšlapem si rýpnul do Zemana

10.08.2013 8:56

Vrchol nejvyšší hory České republiky dnes v rámci tradiční Vavřinecké poutě na Sněžku dobudou hned dva velikáni české politiky - bývalý prezident Václav Klaus a současný prezident Miloš Zeman. Na programu je i mše, kterou odslouží arcibiskup český, kardinál Dominik Duka.

Klaus vyráží na Sněžku. Před výšlapem si rýpnul do Zemana
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman s Václavem Klausem

Zatímco exprezident Václav Klaus absolvuje výšlap pěšky v doprovodu svých vnoučat, současnou hlavu státu Miloše Zemana i s chotí Ivanou vyveze na vrchol vůz náčelníka horské služby. "Jako každý rok jsme byli požádáni, abychom na Sněžku dopravili několik duchovních a tělesně postižených. Obrátil se na nás i hradní protokol, abychom nahoru vyvezli i prezidenta Zemana," vysvětlil Lidovým novinám náčelník horské služby Jiří Brožek.

Narážka na Zemana

Václav Klaus považuje Vavřineckou pouť za skvělou příležitost pro propagaci Krkonoš, řekl v České televizi při zahájení pochodu. Na Zemanovo zdraví si prý dá skleničku, není si totiž jist, jestli současnému prezidentu pití alkoholu dovolí jeho zdravotní stav. Klaus si neodpustil ani narážku na svého nástupce. "Nevím, proč se nám tady do toho Zeman plete. Proč se nám to snaží ukrást," prohlásil.

Podle deníku si budou mít obě hlavy státu co říct. O Klausovi se hovoří jako o možné záchraně pro občanskou demokracii. Při návratu do politiky by se střetl s rivalem Zemanem hned v několika tématech.

Na letošní pouť na Sněžku se vydal i redaktor ParlamentníchListů.cz, který z průběhu tradičního výstupu na nejvyšší horu Česka přinese podrobné informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…