Klaus zkritizoval Zemana za cestu do Ostravy. Já bych se tam neodvážil, přiznal v televizi

06.10.2013 22:15

Situace v dolu Paskov se měla řešit už dávno, říká Václav Klaus. Především proto, aby zaměstnanci byli na vše připraveni – a nespadlo to na ně tak najednou. Přesto si myslí, že Miloš Zeman neměl do Moravskoslezského kraje jezdit, není to prý úkolem prezidenta. O tom všem hovořil v živém rozhovoru pro speciál magazínu TV Nova Střepiny.

Klaus zkritizoval Zemana za cestu do Ostravy. Já bych se tam neodvážil, přiznal v televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident ČR Václav Klaus

„Nedivím se, že se tam děje něco nedobrého,“ popsal situaci v OKD Václav Klaus. „Tyhle věci se měly řešit hodně dlouho,“ dodal v rozhovoru pro TV Nova. Podle něj bylo nutné hovořit s lidmi z dolu, aby byli na vše připraveni a nespadlo na ně všechno zničehonic.

Zároveň si však nemyslí, že měl Miloš Zeman jezdit do kraje a řešit tento konkrétní problém. „Prezident nemá za úkol řešit takového konkrétní hospodářské otázky,“ míní Klaus. „Já bych se neodvážil zrovna v tu chvíli vyjet do toho kraje a řešit to na místě,“ dodal. Něco se však podle něj s dolem udělat musí. Myšlenku, že se bude donekonečna subvencovat něco, co nemá odbyt, zavrhl.

Krátce se pak rozhovořil i o podpoře Zemana v době prezidentských voleb. „Já jsem podpořil Miloše Zemana, udělal jsem to rád a udělal bych to znova,“ řekl exprezident. V souboji s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem se tak jednoduše rozhodl i proto, že jemu by naši zemi nesvěřil do rukou.

V pořadu Střepiny pak Klaus představil i svoji novou knihu Česká republika na rozcestí - Čas rozhodnutí. O té už média informují především tak, že zde Klaus radí, aby ČR vystoupila z Evropské unie. Podle něj to ale bylo vytrženo z kontextu, kniha se hlavně věnuje současným problémům a jejich příčinám, řešení až ve třetí části. Především si ale Václav Klaus myslí, že většinu problémů, které v knize popisuje, si Češi zavinili sami.

Na závěr pak zhodnotil i blížící se parlamentní volby. „Já myslím, že ty volby nedopadnou dobře,“ řekl stručně. Pravice a především pak ODS podle něj do voleb nijak zásadně nepromluví.

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…