Klausova amnestie: Base se asi vyhne boss fotbalu Chvalovský

01.01.2013 16:48

Trestní stíhání Františka Chvalovského, bývalého šéfa českého fotbalu, je u konce. Právě na jeho osobu se vztahuje Klausova dílčí amnestie, kterou prezident dnes udělil v rámci svého novoročního projevu.

Klausova amnestie: Base se asi vyhne boss fotbalu Chvalovský
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

"Ano, je to tak. Podle toho znění amnestie, které bylo publikováno v médiích, se prezidentova amnestie vztahuje i na zastavení trestního stíhání ve věcech, které nebyly pravomocně rozhodnuty do 8 let. A případ pana Chvalovského se táhnul už 12 let," vysvětlil pro server Aktuálně.cz Tomáš Král, advokát Chvalovského.

"Se svým klientem už jsem o tom mluvil. Na jednu stranu je rád, že je konec, na druhou stranu ale věnoval po léta velké úsilí tomu, aby byla prokázána jeho nevina. A k tomu už teď nedojde," dodal Král.

Obvinění z úvěrového podvodu

Chvalovský čelil obvinění z úvěrového podvodu, který měl způsobit Komerční bance škodu ve výši zhruba 1,5 miliardy korun. Spolu se svými spolupracovníky měl v letech 1998 až 1999 podávat jménem různých společností žádosti o financování obchodů. Muži před bankou údajně předstírali, že peníze půjdou například na nákup zboží, masa nebo chmele a jeho vývoz do zahraničí.

"Myslím si, že taková amnestie je zcela na místě. Pokud se ani po 12 letech nedojde k pravomocnému rozsudku, je to v rozporu s principem požadavku spravedlivého procesu. Těch 12 let bez rozsudku stejně pana Chvalovského poškodilo ekonomicky i společensky, a to už mu bohužel nikdo nevrátí," soudí Král.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…