Klausova amnestie nepomohla. Vězení zase přetékají, žádají přidat čtvrt miliardy

20.01.2015 17:41

Tři věznice, které byly zakonzervovány po amnestii prezidenta Klause, budou muset být v letošním roce opět otevřeny. Kromě ženské věznice ve Velkých Přílepech, která se začne plnit již od února, se jedná o objekty v Poštorné a Vyšních Lhotách, které byly původně využívány jako uprchlické tábory. Kromě toho Vězeňská služba žádá o navýšení rozpočtu, a to bezmála o čtvrt miliardy.

Klausova amnestie nepomohla. Vězení zase přetékají, žádají přidat čtvrt miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Neutěšený pohled z jedné z cel ve vazební věznici Praha Ruzyně

„Očekávaný další nárůst početních stavů odsouzených ve věznicích s dozorem a s ostrahou bude vyžadovat, aby v roce 2015 byly uvedeny do provozu zakonzervované vězeňské ubytovací objekty,“ píše se natvrdo ve zprávě Vězeňské služby. Navíc se má uvést do provozu nově zrekonstuovaný objekt na pražském Pankráci.

Celý text ZDE

Vězeňská správa je podle serveru Česká justice schopna pokrýt zvyšující se počet vězňů personálně, ale už ne finančně. Proto požaduje přidat celkem 47 milionů na mzdy zaměstnanců v civilním poměru a dalších 173 milionů na platy občanských zaměstnanců věznic. Celkem se tedy dobereme k částce 234 milionů.

Po Klausově amnestii na začátku roku 2013 bylo ve věznicích celkem 16 091 vězňů. Pak se však jejich počet začal čím dál rychleji navyšovat a v prosinci 2014 už bylo za mřížemi 18 737 lidí. Počet navíc roste závratným tempem průměrně 213 odsouzených měsíčně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…