Klausova názoru si vážím, řekl Zeman k podpoře prezidenta

17.01.2013 21:07

Kandidát na prezidenta Miloš Zeman si váží podpory Václava Klause. Uvedl to pro server Novinky.cz. Podle Klause by měl být hlavou státu člověk, co v České republice žil celý život.

Klausova názoru si vážím, řekl Zeman k podpoře prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Prezident Klaus v tomto případě vyjádřil obdobný názor jako já. A já si tohoto názoru samozřejmě vážím. Mohu to směle říci jako dlouholetý oponent jiných názorů Václava Klause,“ řekl Zeman serveru Novinky.cz, co říká nepřímému vyjádření podpory, které na jeho adresu vyslovil současný prezident.

Zeman zároveň vyvracel reakci svého soupeře Karla Schwarzenberga, který poznamenal, že se podpoře nediví, protože oba politici jsou kamarádi z Prognostického ústavu. „Bohužel musím pana Schwarzenberga opravit a u prezidentského kandidáta mě taková neinformovanost překvapuje,“ podotkl nejprve Zeman.

Pak uvedl, že v Prognostickém ústavu nikdy nepracoval do sametové revoluce v listopadu 1989, protože byl v evidenci StB veden jako tzv. nepřátelská osoba. A s Klausem se proto v ústavu nesetkal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…