Klausovi pořád hrozí obvinění z velezrady. Lidé kolem Janečka obcházejí senátory

02.02.2013 16:55

Organizace a iniciativy, které se připojily k výzvě Karla Janečka za podání žaloby na prezidenta Václava Klause pro velezradu kvůli vyhlášené amnestii, pokračují ve shánění podpory jednotlivých senátorů. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Klausovi pořád hrozí obvinění z velezrady. Lidé kolem Janečka obcházejí senátory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protikorupčník Karel Janeček

"Jde nám o každý hlas, nevynecháme nikoho," uvedl mediální zástupce Janečka Bob Fliedr s tím, že ve snaze o prosazení žaloby nepoleví. Internetovou výzvu na podporu žaloby už podepsalo více než 50 tisíc lidí, důvodem je jejich nesouhlas s Klausovou novoroční amnestií. Aby mohla být žaloba navrhnuta v Senátu, musí ji podpořit třetina členů horní komory, tedy nejméně 27 senátorů.

K Janečkově výzvě se připojilo více než dvacet organizací, především různých občanských iniciativ a sdružení. Z nich se o získávání přízně senátorů aktivně snaží například brněnská iniciativa Studentské jaro.

"Oslovili jsme všechny senátory z Brna, jsme v kontaktu se senátorkou Wagnerovou a panem Žaloudíkem," uvedl člen Studentského jara Petr Soukeník. Studenti se snaží vyjednat podporu od všech senátorů z Jihomoravského a Zlínského kraje, prezident podle nich podlomil důvěru občanů v českou justici.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…