Klausův Weigl má temné podezření: Itálie chce ve skutečnosti přivézt co nejvíce migrantů, aby si je museli brát i ostatní

05.07.2017 16:48

Bývalý vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Václava Klause Jiří Weigl se v textu pro Institut Václava Klause znovu rozepsal o migrační krizi. Podle jeho názoru vozí italské námořnictvo a neziskové organizace tisíce migrantů do Evropy a italští politici pak křičí, že už nezvládají migrační krizi. Česko by si proto mělo vzít zpět suverenitu do vlastních rukou a řešit situaci po svém.

Klausův Weigl má temné podezření: Itálie chce ve skutečnosti přivézt co nejvíce migrantů, aby si je museli brát i ostatní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

„Proud migrantů do Evropy znovu sílí, hlavní bránou vstupu je Itálie, kam od začátku roku prý dorazilo více než 80 000 lidí z libyjského pobřeží. Navážejí je tam svorně lodě italského námořnictva, evropské agentury Frontex a nespočetných nevládních organizací,“ píše Weigl.

Celý text najdete zde.

Sečteno a podtrženo, Italové nedělají nic a ještě se jim za to dostává pochval z Bruselu. Evropská unie vyvíjí tlak na členské státy, aby přijímaly uprchlíky podle kvót. Objevují se alespoň návrhy přidat peníze libyjské pobřežní stráži, která má migranty zadržovat v Africe. Weigl si ale klade otázku, proč efektivněji nekoná i italská pobřežní stráž a nevrací migranty do Afriky. Pokud to nedovolují současné zákony, Weigl má za to, že lze tyto zákony změnit. Jenže to by museli evropští politici chtít a podle bývalého vedoucího prezidentovy kanceláře tito politici vlastně nic dělat nechtějí.

„Oni migraci skrytě podporují, nechtějí ji zastavit, ale rozšířit, a proto štědře financují neziskovky a přes ně i pašeráky lidí a jediným cílem je vnutit asijské a africké, převážně muslimské menšiny novým členským zemím EU,“ je přesvědčen Weigl.

Domnívá se, že začíná jít do tuhého a Česká republika kvůli EU čelí jedné z největších hrozeb ve své historii. Pokud ji chceme vyřešit, měli bychom znovu vzít rozhodování o své zemi do svých rukou. „Pokud si je nevezmeme zpět, dopadneme špatně,“ uzavírá varovně spolupracovník bývalého prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …