Klausův poradce: ODS likviduje schopné lidi. Nemá budoucnost

07.09.2012 6:32

Bývalý poslanec ODS a současný poradce prezidenta Václava Klause Jiří Payne nevidí budoucnost občanských demokratů růžově. Podle něho je možné, že strana zanedlouho z politické scény zcela zmizí.

Klausův poradce: ODS likviduje schopné lidi. Nemá budoucnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus poctil svou návštěvou prvňáčky základní školy Na smetance

Nedávný rozkol při hlasování o DPH je podle něho pouze špičkou ledovce. "ODS dlouhodobě směřuje do hluboké vnitřní krize, protože téměř vyloučila jakoukoli konkurenci uvnitř strany a nahradila ji mocenským zápolením různých mafiánských nebo kmotrovských skupin," řekl Payne serveru Idnes.cz.  Za svůj pád si bude moci strana podle něho sama - nemá žádné myšlenky, program, ani silné osobnosti a dokonce se snaží, aby se k moci nedostal nikdo schopný. Podle bývalého poslance a současného místopředsedy strany Svobodných občanů dokonce vědomě odstraňuje ty, kteří se o něco snaží. A to jen proto, aby se nepřišlo na to, jak neschopní politici jsou nyní u moci. 

"Proto už desetiletí likvidují každého vzdělaného, chytrého a nadaného politika, který má perspektivu. Proto ODS nemá žádné myšlenky, program. Jsem hluboce přesvědčen, a teď se dopouštím analytického odhadu, že ODS během několika let vymizí z politické scény. Zcela a beze stopy," říká bývalý poslanec. Ti občanští demokraté, kteří se rozhodli vládní balíček při středečním hlasování o zvýšení DPH nepodpořit argumentovali tím, že zvyšování daní nikdy nebylo cílem ODS. Peníze se pak podle nich dají ušetřit i jinde, i když předchozí zvýšení daní svým hlasem podpořili. 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…