Klausův přítel prý chtěl zavraždit bojovníka proti korupci Janečka

21.08.2015 12:00

Miliardář Karel Janeček měl prý být zavražděn. Jeho likvidaci údajně připravoval letos v březnu zemřelý podnikatel Peter Kovarčík. Informovalo o tom dnešní Právo.

Klausův přítel prý chtěl zavraždit bojovníka proti korupci Janečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Janeček

Podle listu se tak Kovarčík chtěl nejspíš pomstít. Janečkův Nadační fond proti korupci totiž před dvěma lety upozornil na podezřelé miliony na Kovarčíkově švýcarském kontě a jejich možnou souvislost s amnestií, kterou vyhlásil tehdejší prezident Václav Klaus.

List uvedl, že informaci o připravované vraždě prověřuje policie. „Nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ řekl v pátek ráno pro iDNES.cz mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Janeček bere zprávy o chystané pomstě Kovarčíka vážně. „Byla to určitě vážná věc, nešlo jen o tlachání. Ostatně pan Kovarčík na to podle mých informací chtěl dát 10 milionů korun, což je poměrně vysoká částka,“ řekl Janeček Právu.

Zatím není jasné, proč k vraždě Janečka nedošlo. List uvedl, že podle informací od zdrojů blízkých vyšetřování v tom byla nedůvěra. Lidé z podsvětí zkrátka nevěřili, že Kovarčík nakonec zaplatí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …