Kleslová byla opozicí vyzvána k odchodu z pozice starostky Prahy 10

30.10.2015 21:44

Opoziční uskupení Vlasta na radnici Prahy 10 vyzvalo Radmilu Kleslovou (ANO) k rezignaci na funkci starostky. Kleslová podle Vlasty poškozuje pověst Prahy 10. Uskupení to oznámilo na svém webu. Kleslová v poslední době čelila kritice, že od městských a státních firem inkasuje či inkasovala za služby a pozice ve vedení firem statisíce korun měsíčně. Po kritice už Kleslová rezignovala na funkce ve dvou firmách a na post místopředsedkyně ANO.

Kleslová byla opozicí vyzvána k odchodu z pozice starostky Prahy 10
Foto: red
Popisek: Radmila Kleslová (ANO)

"Radmila Kleslová nepřehledností svých finančních poměrů zhoršuje pověst a dobré jméno Prahy 10," oznámila Vlasta. "I ve funkci starostky je jistě možné z menší části pokračovat ve svém dosavadním civilním zaměstnání. Šíře činností, výše honorářů a napojení Radmily Kleslové na státní, polostátní či městské firmy ale dokazují, že tak velký objem práce buď není schopna jedna osoba zvládat, anebo jedno zanedbává na úkor druhého. A Praha 10 si zasluhuje starostu na plný úvazek," napsalo uskupení.

Permanentní tlak médií na Kleslovou

Kleslovou kritizuje uskupení i kvůli údajně nevýhodné rámcové smlouvě Prahy 10 na stavební zakázky nebo neprofesionálnímu řešení otázky zajištění IT služeb. "Po roce víme, že i v řadě dalších otázek nehledá paní Kleslová široký konsenzus, ale jen možnost, jak věci prosadit silou. Na věcné argumenty nebere ohled, při jednání zastupitelstva není na námitky schopna reagovat," uvedli představitelé Vlasty.

Uskupení Vlasta získalo v komunálních volbách v roce 2014 druhý nejvyšší počet hlasů po ANO. V zastupitelstvu tak drží pětinu křesel zastupitelů.

Kleslová už koncem září odstoupila z pozice místopředsedkyně hnutí ANO, když se objevily informace o smlouvě na služby její advokátní kanceláře pro polostátní energetickou firmu ČEZ, údajném nátlaku na dozorčí radu ČEZ a působení v orgánech pražských městských firem. Kleslová tehdy odchod zdůvodnila "permanentním tlakem médií". Později rezignovala na placené funkce ve dvou pražských firmách a nedávno oznámila, že také složí funkci předsedkyně pražského ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…