Klid zbraní na předpolí Mariupolu má zajistit "horká linka"

03.04.2015 17:55

Velitelé armádních a povstaleckých jednotek operujících u ukrajinské obce Šyrokyne na jihu Doněcké oblasti se rozhodli udržovat kontakt, aby zabránili případným dalším střetům. Z obce, která leží na východním předměstí azovského přístavu Mariupol a je považována za nezranitelnější úsek fronty, to dnes oznámila agentura Interfax.

Klid zbraní na předpolí Mariupolu má zajistit "horká linka"
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Šyrokyne bylo od vyhlášení únorového příměří opakovaně místem poměrně tvrdých bojů, z jejichž vyvolání se vzájemně obviňovaly obě bojující strany. Povstalci podle Kyjeva neváhali do ostřelování ukrajinských pozic nasadit těžké zbraně, které měly být podle mírové dohody z linie palby staženy. Během posledních dvou dnů ale boje u Šyrokyne ustaly.

Na dojednání kontaktu mezi veliteli znepřátelených stran se podle Interfaxu podílel ruský generál Alexandr Lencov a jeho ukrajinský kolega Oleksandr Rozmaznin. "Kontakt velitelů byl navázán, doufám, že v blízké době začnou spolupracovat. Je dobře, že palba z těžkých zbraní ustala," řekl Rozmaznin novinářům. K jeho mínění se připojil i Lencov.

Podrobnosti o tom, jak "horká linka" funguje, agentura Interfax nepřinesla. Povstalci se v minulosti netajili úmyslem proniknout přes Šyrokyne do Mariupolu, který je považován za hlavní překážku na cestě z Ruska podél pobřeží Azovského moře na anektovaný Krym.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…