Klidná a tichá migrantská rodina. A pak otec povraždil manželku a tři děti

14.04.2017 7:23

Dánskem otřásá hrůzná rodinná tragédie, po které zůstali čtyři mrtví. Osmatřicetiletý afghánský migrant po hádce zavraždil svoji manželku a tři společné děti. Bezprostředně po spáchání trestného činu byl zatčen a ke všemu se přiznal.

Klidná a tichá migrantská rodina. A pak otec povraždil manželku a tři děti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Brønshøj, které leží asi čtyři kilometry od centra Kodaně, je považováno za poklidné místo s velmi nízkou kriminalitou. V úterý večer kolem 19:30 se vše změnilo. Osmatřicetiletý muž zde zavraždil svoji o dva roky mladší manželku, tříletou dceru a dva syny ve věku třinácti a patnácti let. Své příbuzné muž usmrtil pomocí nože a střelné zbraně. Vyšetřovatelé netuší, proč muž vraždil, ale podle svědků šlo o vyústění rodinné hádky.

Podle informací zpravodajské agentury Ritzau se z bytu rodiny ozýval krátce před masakrem křik v afghánském jazyku. Po střelbě byla do domu přivolána policie, která nalezla pachatele na místě činu. V místnosti se shromáždili další lidé, pravděpodobně příbuzní, a začali na vraha zlostně pokřikovat. „V jednu chvíli se nechal zatčený vyprovokovat, obrátil se proti nejbližšímu oponentovi a chtěl se na něj vrhnout. Naštěstí mu v tom zabránili dva policisté,“ popsal.

Ačkoli se muž po zatčení ke všemu přiznal, odmítl vypovídat a sdělit vyšetřovatelům motiv vraždy a další okolnosti, které by vedly k objasnění celého incidentu. „Je to obrovská rodinná tragédie a všichni jsou z toho zničeni. V šoku je i hlava rodiny. Nechce se k celé záležitosti dnes vyjadřovat. Nachází se ve stavu šoku a není schopen vypovídat,“ uvedl pro deník Ekstra Bladet právní zástupce obviněného Asser Gregersen.

Státní prokurátorka Stine Winther rozhodla, že se nesmí zveřejnit jména obětí ani jejich vraha a minimálně první soudní stání se bude odehrávat za zavřenými dveřmi. „Je to skutečně velká tragédie a zveřejnění jmen zainteresovaných by vystavilo příbuzné oběti zbytečnému tlaku,“ konstatovala Winther. Vedle čtyřnásobné vraždy čelí pachatel také obvinění z ilegálního držení zbraně a nábojů.

Příští čtyři týdny by měl vrah strávit na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Jak píše dánský deník Ekstra Bladet, ze šoku se těžko vzpamatovávají vedle příbuzných i obyvatelé kodaňské městské čtvrti Brønshøj. Před vchodem do domu, kde se vražda udála, se vrší květiny. „Šlo o tichou a spořádanou rodinu. Oba chlapci pomáhali své matce s nákupy. Vedle toho rozváželi po okolí noviny. Byli slušně vychovaní a sympatičtí,“ uvedl jeden ze sousedů afghánské rodiny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…