Klinika rozšiřuje svůj program a vyráží do ulic. Přednášet se bude i na ÚZSVM

16.06.2016 14:18

Autonomní centrum Klinika, které působí v obsazeném objektu v Jeseniově ulici na Žižkově, dočasně přesouvá svůj program do ulic. Dnes odpoledne chce mít přednášku, cvičení a program dětského klubu v sídle Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Informovalo o tom na své facebookové stránce. Úřad je správcem budovy takzvané Kliniky, kterou squatteři od března obývají nelegálně.

Klinika rozšiřuje svůj program a vyráží do ulic. Přednášet se bude i na ÚZSVM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solidární pochod za zachování centra Klinika, kterému Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odmítl prodloužit smlouvu

"Rozhodli jsme se dočasně přesunout program do ulic, do parků, do stanic metra, na úřady. Změna začíná tam, kde jsme schopni vykročit vně neviditelných konformních bariér," píše skupina aktivistů v prohlášení.

Budovu v Jeseniově ulici obsadili na konci roku 2014, později ÚZSVM fyzické osobě z řad aktivistů budovu na rok vypůjčil. Smlouva skončila začátkem března, od té doby je objekt využívaný nelegálně. Za poslední měsíc byla čtyřikrát na Klinice nahlášená bomba, policie budovu evakuovala, ale žádné výbušné nařízení nenašla. Situaci řeší i policie, bylo podáno několik trestních oznámení. Zároveň se jí zabývá i soud, řeší ho jako občansko-právní spor kvůli nedodržování smlouvy o výpůjče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…