Klub ANO nedal členům pokyn, jak hlasovat o vydání Babiše

05.09.2017 14:04

Poslanecký klub hnutí ANO nedal svým členům pokyn, jak mají hlasovat o žádosti policie o vydání předsedy hnutí Andreje Babiše a předsedy klubu Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Faltýnek to po jednání klubu řekl novinářům. Poslanci ANO přítomní na tiskové konferenci ale označili policejní žádost za nekvalitní a neodůvodněnou, jejím cílem je podle nich ovlivnit říjnové volby do Sněmovny.

Klub ANO nedal členům pokyn, jak hlasovat o vydání Babiše
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Faltýnek řekl, že při středečním jednání Sněmovny se on i Babiš budou snažit sdělit své argumenty, které podle nich policie v žádosti o vydání zamlčela. Očekává dlouhou diskusi, poslanci ANO se o svém postoji rozhodnou až po ní.

Poslanec Matěj Fichtner, který ANO zastupuje v mandátovém a imunitním výboru, uvedl, že měl možnost nahlédnout do vyšetřovacího spisu. Na základě toho je přesvědčen, že žádost o vydání nemá ve spisu oporu, proto ji považuje za neodůvodněnou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…