Kluk z Libně, odsouzený podnikatel Pitr: Teď jezdím metrem. A lidé tam po mně neplivou

12.12.2013 20:16

Kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr odešel od odvolacího soudu s pravomocným rozsudkem čtyřletého nepodmíněného vězení. Za daňové úniky z roku 1994 dostal navíc pětiletý zákaz působení ve statutárních orgánech firem. Ten mu prý ale příliš nevadí- týká se jen českých firem a Pitr má značnou část svých aktivit v zahraničí.

Kluk z Libně, odsouzený podnikatel Pitr: Teď jezdím metrem. A lidé tam po mně neplivou
Foto: red
Popisek: Podnikatel Tomáš Pitr

Pitr již strávil ve švýcarském a českém vazebním vězení dva a půl roku, proto tedy očekává, že do vězení už nebude muset. Byť ví, že možnost nástupu pořád existuje- a právě proto požádal o odklad nástupu trestu.

„Vyšetřování prakticky začalo už v roce v roce 1995, kdy jsem musel docházet na výslechy, takže jsem byl stíhán skoro celý svůj život. Mně v té době bylo 23 let, dnes je mi 42,“ vzpomíná podnikatel. V tomto směru je rád, že už má vše za sebou. Byť si je vědom, že ješt několik let nejspíš bude v podmínce.

Z pětiletého zákazu podnikání si také nic moc nedělá. „nesmím podnikat jako fyzická osoba či působit ve statutárních orgánech, ale ani předchozí léta jsem tak nepůsobil, takže mi to nijak nevadilo,“ říká. Pak zavzpomínal, že již od mládí byl zvyklý na určitou míru rizika.

„Já jsem se narodil v Libni - a říká se, že "Žižkovu a Libni z daleka se vyhni", takže já jsem byl téměř po celý život zvyklý žít trochu s rizikem,“ vzpomíná. Jinak je prý jeho život docela normální, exotické dovolené jej nebaví a ani tryskáčem příliš nelétá.

Pitrův „normální“ životní styl prý zahrnuje i to, že jezdí veřejnou dopravou. A v metru se mu prý nikdy nestalo, že by si před ním někdo odplivl. Maximálně jej prý lidé sledují a přitom si špitají.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…