Kmoníček ohromil reportérku americké televize, která o něm točila reportáž

18.08.2018 20:41

O českého velvyslance v USA Hynka Kmoníčka se začala zajímat americká média a to natolik, že s ním na stanici CBS News vyšla i reportáž. Důvodem je skutečnost, že je mezi velvyslanci tak trochu raritou vyplývající z toho, že se na rozdíl od jiných obklopuje mrtvými zvířaty, která sám ulovil. „Zabil krokodýla a bydlí v zoo mrtvol,“ sdělovala překvapená reportérka CBS News Kylie Atwoodová divákům.

Kmoníček ohromil reportérku americké televize, která o něm točila reportáž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hynek Kmoníček, český velvyslanec v USA

Zatímco obvykle v domech velvyslanců spatříte drahá umělecká díla, historické fotografie a řadu nejrůznějších ocenění, v rezidenci českého diplomata Hynka Kmoníčka je tomu zcela jinak. Americká média žasnou nad tím, že Kmoníčkovo bydlení připomíná spíš zoo pro mrtvá zvířata.

U českého velvyslance najdete například vycpaninu australského klokana, kůži dlouhého hada, dále vlka, i krokodýla, kterého si velvyslanec dovezl ze Súdánu. Krokodýla prý Kmoníček usmrtil sám nožem, což reportérku CBS News doslova fascinovalo.


Velvyslanec Hynek Kmoníček s reportérkou americké televize. (Screen: cbsnews.com)

V reportáži velvyslanec sám říká, že fígle, jak krokodýla ulovit, se naučil od diplomatů v Súdánu. Ti mu prý poradili, aby kudlu zapíchl zvířeti do lebky přímo mezi oči. „Právě tam má totiž krokodýl slepé místo,“ vysvětloval Kmoníček s tím, že znovu by do toho nešel. „Jestli bych to udělal za normálních okolností? Ne, udělal jsem to jako součást své práce,“ řekl s tím, že se tak chtěl sblížit se svými kolegy. „Zabití zvířete mi pomohlo v pozdějším vyjednávání o propuštění rukojmích,“ upřesnil.

  • Reportáž ke zhlédnutí ZDE

Podle Kmoníčka není na škodu, že se lovením od ostatních velvyslanců odlišuje. „Lidé často zkoumají, jestli jsem opravdový muž, nebo jen další z mnoha Evropanů. Někdy se prostě musíte předvést,“ poznamenal s úsměvem. Pro reportérku byl očividně takový koníček velvyslance senzací. „Nikdy jsem žádného takového velvyslance neviděla,“ uzavřela Kylie Atwoodová, na kterou udělalo dojem i zabití obrovského hada v Indii. Kmoníček ho vytáhl z kanalizace a mačetou mu usekl hlavu. V tu chvíli prý neměl vůbec tušení, jak je plaz vlastně dlouhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…