Kníže je zhnusen sloganem ČSSD. Připomíná mu nacistická hesla

20.10.2013 7:53

Sociální demokraté ve svém novém sloganu volají po silné vládě, kterou prý fungující stát potřebuje. Jejich pozměněné předvolební heslo se ale nelíbí předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi.

Kníže je zhnusen sloganem ČSSD. Připomíná mu nacistická hesla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Fungující stát potřebuje silnou vládu" stojí na nových billboardech ČSSD. Ke změně přiměly stranu klesající preference a obavy z možného opakování scénáře z roku 2010, kdy volby sice sociální demokraté vyhráli, ale vládu neutvořili.

„Zdá se, že jsme se z dějin opravdu nepoučili,“ povzdychl si nad sloganem Schwarzenberg na svém profilu na Facebooku. Výzva sociální demokracie mu totiž připomíná hesla německých fašistů a italských fašistů.

„Při poslední velké hospodářské krizi ve 30. letech zaznělo volání po silné vládě a vůdcovství hlavy státu. Je známo, jak tento experiment dopadl, ať to bylo v Německu, v Itálii nebo v jiných zemích,“ připomněl historii. Tehdy ovšem prý sociální demokraté byli opravdoví a obětaví protivníci všech snah o omezení demokracie. „Je to výsadou současné české sociální demokracie, že usiluje o autoritativní stát,“ dodal.

Co přesně napsal Karel Schwarzenberg na Facebook:

Dnes jsem na cestě viděl nový billboard ČSSD. Zdá se, že jsme se z dějin opravdu nepoučili. Při poslední velké hospodářské krizi ve 30. letech zaznělo volání po silné vládě a vůdcovství hlavy státu. Je známo, jak tento experiment dopadl, ať to bylo v Německu, v Itálii nebo v jiných zemích. Tehdy ovšem sociální demokraté byli opravdoví a obětaví protivníci všech snah o omezení demokracie. Je to výsadou současné české sociální demokracie, že usiluje o autoritativní stát.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…