Kníže krade, udeřil marxistický publicista Rokytka

22.07.2013 14:27

Marxistický publicista Milan Rokytka zveřejnil komentář na svém serveru TýdeníkObčanskéPrávo.cz. V něm kritizuje neúspěšného prezidentského kandidáta a předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga. Skrze spolupráci s bývalým prezidentem Václavem Havlem prý získal vliv, díky němuž u nás zrestituoval obrovský majetek. A ještě prý nemá dost.

Kníže krade, udeřil marxistický publicista Rokytka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg podepisoval knihu o sobě s názvem Milý pane kníže.

Karel Schwarzenberg byl v roce 1960 už jako dospělý adoptován svým strýcem Jindřichem žijícím v Rakousku do hlubocko - krumlovské větve Schwarzenbergů, čímž se stal zámožným pánem, protože o dvacet let později mohl dědit rozsáhlý majetek v Rakousku, popisuje okolnosti Rokytka v příspěvku nazvaném "Kníže krade, kudy chodí, budeme mu říkat Vaše blahorodí?".

V Česku se ovšem po převratu v roce 1989 Schwarzenberg přihlásil zpět ke své biologické (orlické) větvi, kterou adopcí opustil. Jen tak totiž mohl žádat o miliardové restituce. "Přestože na tyto restituce podle našeho právního řádu neměl žádný právní nárok, neváhal se o majetek soudit a nakonec se mu i díky svému vlivu podařilo prosadit, že bylo upřednostněno rakouské právo, což nemá v našich dějinách obdoby, protože na území našeho státu vždy platilo a musí platit i nadále jen právo české," uvádí publicista.

Celý příspěvek Milana Rokytky ZDE.

Proč lobboval za Lisabonskou smlouvu?

Rokytka cituje také článek ze serveru euportal.cz, v němž se píše, že vyřízení Schwarzenbergových restitučních nároků se událo současně s jeho a Havlovou abdikací, a když se pak Havel stal už pouze českým prezidentem, bývalý šéf diplomacie s ním v jeho politické dráze nepokračoval, protože měl již svůj majetek doma. Majetkové zájmy údajně stály i za Schwarzenbergovým lobbingem pro Lisabonskou smlouvu.

Autor komentáře se s ohledem na souvislosti, které uvádí, hrozí toho, že se nyní "tento člověk staví do čela tažení za udržení 'parlamentní demokracie', systematicky napadá volebního vítěze i jím řádně dle zatím platné Ústavy jmenovaného premiéra a snaží se vrátit do Černínského paláce, odkud zdevastoval zahraniční politiku ČR mimořádným způsobem," uzavírá Milan Rokytka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…