Kníže nadává Mynářovi: Kdybych já kdysi přišel za Havlem, že chci kandidovat...

30.08.2013 11:20

Lídrem kandidátky Strany práv občanů - zemanovců ve Zlínském kraji bude kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář. Tato skutečnost pobouřila Karla Schwarzenberga (TOP 09) a k problému se hned vyjádřil. Vidí to jako návrat časů, kdy nejvyšší státní úředníci zastávali i politické a stranické posty. Skutečnost, že Mynář bude pro stranu shánět sponzory, označil za nestydatou.

Kníže nadává Mynářovi: Kdybych já kdysi přišel za Havlem, že chci kandidovat...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg na inauguraci Miloše Zemana

„Zdá se, že se nám vracejí bývalé časy, kdy nejvyšší státní úředníci zastávali i politické a stranické posty. Tento režim jsme zažili po čtyřicet let a některým se po této době evidentně stýská. A nejen, že se pan Mynář bude ucházet o hlasy voličů v následujících parlamentních volbách za Stranu práv občanů – zemanovce. On také bude pro tuto politickou stranu shánět sponzory. To už je opravdu nestydaté. Kdybych já přišel v době kancléřství za prezidentem Havlem s tím, že budu vybírat peníze pro nějakou partaj, tak by mě asi rovnou vyhodil do Jeleního příkopu.“

Na kampaň si vezme neplacené volno

Lídrem kandidátky Strany práv občanů - zemanovců ve Zlínském kraji bude kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář. Pokud bude zvolen, rozhodne se, zda zůstane kancléřem, nebo se stane poslancem. Funkce kancléře je podle něj neslučitelná s výkonem poslaneckého mandátu. "Pak jsem postaven před jasnou volbu rozhodnutí, jestli naplním mandát poslance, nebo kancléře," upřesnil.

Prioritní pro něj zůstává zajistit prezidentu Zemanovi kompletní servis. Pokud bude nutná jeho osobní účast v kampani, bude si na to brát neplacené volno.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…