Kníže si prý vychovává svého prince. Žádná knížka vás nenaučí tolik jako Schwarzenberg, rozplývá se Marek Ženíšek

20.11.2015 8:46

Šéf expertního týmu TOP 09 pro zahraniční politiku Marek Ženíšek má být novým místopředsedou strany. A tak se mu dostává lekcí od současného předsedy Karla Schwarzenberga, který se rozhodl svou funkci neobhajovat. Předsedou tak je poslední týden, ten příští se koná sjezd strany.

Kníže si prý vychovává svého prince. Žádná knížka vás nenaučí tolik jako Schwarzenberg, rozplývá se Marek Ženíšek
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

Ženíšek rozhodně před sebou nemá jednoduchou úlohu. Má ke straně přitáhnout nové mladé voliče i udržet příznivce odcházejícího knížete. A proto se „korunnímu princi“ strany Schwarzenberg tolik věnuje. „Musí se to celé naučit,“ řekl. Roli žáka však Ženíšek odmítá a přítomnost po boku Schwarzenberga na zahraničních cestách zdůvodňuje svou současnou rolí v TOP 09. 

Své cesty si však pochvaluje. „Žádná teorie mezinárodních vztahů vás nenaučí to, co všechno umí Karel Schwarzenberg,“ uvedl Ženíšek pro MF Dnes, která o situaci v TOP 09 informuje. 

Byť zaplnit prázdné místo po odcházejícím Schwarzenbergovi nebude jednoduché, spolustraníci mu věří. Podle Heleny Langšádlové, místopředsedkyně TOP 09, jsou například Ženíškovy postoje podobné jako postoje Karla Schwarzenberga. A jako svého místopředsedu si jej vybral i očekávaný nástupce v křesle předsedy Miroslav Kalousek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…