Kníže zahájil sněm: Někteří jdou za Úsvitem nebo říkají ANO. Ale zklamou se ještě rychleji než u nás

07.12.2013 11:50

Ztráta čtvrtiny voličů ve sněmovních volbách byla pro TOP 09 bolestná. Stranu takový odliv ale nepoložil, naopak zocelil. Ve svém úvodním projevu to na republikovém sněmu TOP 09 dnes řekl její předseda Karel Schwarzenberg, který je přesvědčen, že budou voliči Úsvitu a ANO zklamaní ještě rychleji než u samotné TOP 09.

Kníže zahájil sněm: Někteří jdou za Úsvitem nebo říkají ANO. Ale zklamou se ještě rychleji než u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Sněmovní volby, ve kterých TOP 09 skončila se ziskem 12 procent hlasů čtvrtá, podle předsedy prokázaly, že TOP 09 je „živou stranou a stabilní silou“ s přízní mladých lidí. To je podle knížete důkaz, že je strana na správné cestě. TOP 09 po volbách zůstala v opozici.

Schwarzenberg na zahájení dvoudenního sněmu řekl, že současné vyjednávání o koalici, kterou chtějí sestavit ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL, jej naplňuje obavou. „Je to trend k autoritativní vládě,“ řekl. „Je jen na nás, abychom bránili parlamentní demokracii. Jsem přesvědčen, že když prokážeme, že bereme demokracii a Ústavu vážně, tak se nám to věru vyplatí,“ dodal.

Schwarzenberg je rovněž přesvědčen, že voliči Úsvitu a hnutí ANO dojdou zklamání brzo. „Ještě rychleji než u nás,“ řekl a dodal, že se „plané sliby prokážou jako podvod“, což voliči prohlédnou.

Dnešní program sněmu začal symbolicky v 9:09. Kromě předsedy vystoupili hosté, mezi kterými byl mimo jiné šéf spolupracujícího hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík, místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, zástupce slovenských křesťanských demokratů Pavol Frešo a zástupci diplomatických sborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…