Kníže „zaštítil" Babiše: Paní europoslankyně, je to velmi šikovný člověk

28.03.2014 9:46

Poznatky europoslankyně o konfliktu zájmů Andreje Babiše (ANO) jsou podle předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga pozoruhodné. U nás se totiž nedíváme tak úzkoprse, abychom to považovali za střet zájmů. Kníže naopak ujišťuje, že je Babiš velmi šikovný člověk a hbitě sladí zájmy Ministerstva financí se zájmy svého podniku.

Kníže „zaštítil" Babiše: Paní europoslankyně, je to velmi šikovný člověk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Šéf hnutí ANO a podnikatel Andrej Babiš prý představuje v čele Ministerstva financí vážný konflikt zájmů, který může ztížit spolupráci Evropské unie s Českou republikou. V Praze to prohlásila členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu Ingeborg Grässleová.

„U nás se však na to nedíváme tak úzkoprse, abychom to považovali za střet zájmů. V Porýní toto hnidopišství nazýval starý Eisenhower pingelig,“ napsal Schwarzenberg na Facebooku. „Mohu paní europoslankyni ujistit, že pan ministr Babiš je velmi šikovný člověk a hbitě sladí zájmy Ministerstva financí se zájmy svého podniku,“ dodal.

A to prý tak, že nejenže k žádnému střetu nedojde, nýbrž naopak to bude „ku prospěchu věci“.

Podle předsedy TOP 09 by se v Evropě konečně měli naučit, že v České republice máme svérázný přístup k veřejným penězům. „Obzvláště, když je dostáváme z Bruselu darované. To jsme si osvojili, každý po svém. Nějaké bruselské předpisy, ty ale budeme vždy zarputile považovat za omezení naší svobody,“ uzavírá Schwarzenberg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…