Koalice „nelidů“ je na vzestupu. Patří k ní i Česko, píše britský server

26.02.2016 16:07

Věříte, že uprchlická krize je invazí mladých mužů. Tak přemýšlejte ještě jednou, apeluje na čtenáře serveru britského deníku The Guardian Apostolis Fotiadis. Čísla ukazují, že 34 procent uprchlíků jsou děti a 20 procent ženy. Mladí muži tedy netvoří mezi uprchlíky většinu, jak tvrdí např. xenofobové. Zdá se však, že těchto 34 procent dětí chce koalice „nelidů“, kam patří i Česko, uzavřít v Řecku.

Koalice „nelidů“ je na vzestupu. Patří k ní i Česko, píše britský server
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„Koalice nelidů je v Evropě na vzestupu,“ píše hned v úvodu svého komentáře Apostolis Fotiadis. Ve Vídni se tento týden konaly rozhovory mezi zeměmi, které se rozhodly zastavit uprchlíkům cestu na Balkán, uvěznit je v Řecku. Na tomto plánu se sice přímo nepodílela Visegrádská čtyřka, ale Česko už delší dobu volá po tom, aby se na hranicích Makedonie zrodila nová bariéra. A autorovi se to ani trochu nelíbí.

A co vlastně motivuje V4? „Je motivována islamofobním vyprávěním, které přednesl maďarský premiér Viktor Orbán. Muž, který definoval sám sebe jako nepřítele liberální demokracie a stvořitele křesťanské fronty proti islamizaci Evropy,“ dodává  Fotiadis.

Celý komentář naleznete zde.

Neměli bychom přitom zapomínat, že za poslední necelé dva měsíce přišlo do Řecka na 100 tisíc běženců. Statistiky ukazují, že asi 34 procent uprchlíků jsou děti, mnohé z nich cestují samy bez rodičů. Dalších 20 procent tvoří ženy. Ti, kteří říkají, že většinu migrantů tvoří mladí muži, tedy podle autora lžou. Současně platí, že uprchlíci tvoří jen půl procenta celkové populace EU.  

Přesto jsou nacionalisté v Evropě na postupu. Tito nacionalisté způsobí Evropě problémy, vystavějí nové překážky, ztíží vzájemnou komunikaci. Demokraté, kteří stojí o fungující EU, by proto měly spojit své síly a pomoci uprchlickou krizi vyřešit. Jinak starý kontinent pohltí nemoc rasismu a vzájemné nedůvěry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…