Koalice se pohádala kvůli odpadu. Brabec prý zkoušel tajný přílepek, ale ČSSD mu na to přišla

20.06.2014 19:12

Hnutí ANO v pátek rezignovalo na svůj úmysl zdražit dvojnásobně poplatek za skládkování, píše server Echo24.cz. S plánem přišel poslanec Ladislav Okleštěk, který jím chtěl doplnit bruselskou normu o elektrošrotu. To ale vyvolalo ostrý nesouhlas ze strany ČSSD.

Koalice se pohádala kvůli odpadu. Brabec prý zkoušel tajný přílepek, ale ČSSD mu na to přišla
Foto: tan
Popisek: Skládka, ilustarční foto

Oklešťkův nápad se zalíbil ministrovi životního prostředí a jeho stranickému kolegovi z ANO Richardu Brabcovi. „Připadá vám v pořádku, že k zásadní změně systému likvidace odpadů dojde kvůli podloudnému přílepku, který navrhl a předložil váš kolega Okleštěk? Je tohle opravdu ten způsob, jak zlepšit vládu v naší zemi?“ pustil se ve sněmovně do koaličního partnera sociální demokrat Jan Birke.

ANO obešlo legislativní proces

Kvůli silnému odporu ČSSD nakonec Brabec s Oklešťkem ustoupili. Byla tak schválena jen původní verze, která přišla z Bruselu. „Vzali jsme v úvahu celou debatu, která se vedla v rámci druhého čtení, celou řadu dalších debat s odborníky a i po dohodě s kolegou Oklešťkem a i dalšími kolegy jsme se rozhodli, že nepodpoříme pozměňovací návrhy,“ komentoval ústupek hnutí ANO Brabec.

„Já jako starosta nebudu zvyšovat poplatky jen proto, že je tu nějaký umělý tlak,“ vysvětloval nespokojenost s Brbacovým „přílepkem“ Birke. „Přesto, že je ANO koaliční partner, tak jsem to musel napadnout. Oni obešli legislativní proces. A to se prostě v koalici nedělá,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…