Koalice se prý na minimálních daních pro živnostníky už dohodla. Více se dozvíme v pátek

12.12.2013 15:58

Zástupci stran pravděpodobné budoucí vládní koalice dnes dokončili jednání o programové části koaliční smlouvy, když odstranili poslední sporný bod týkající se minimální daně pro živnostníky. Ti, kteří dlouhodobě nevykazují zisk z podnikání, nebudou mít nárok na daňové zvýhodnění. Vztahovat se toto ustanovení nebude na ty, kteří podnikají první tři roky.

Koalice se prý na minimálních daních pro živnostníky už dohodla. Více se dozvíme v pátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Krátce po skončení jednání to dnes odpoledne na krátkém setkání s novináři uvedl místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. Podle něj se strany dohodly také na tom, že nová vláda provede analýzu odvodů do státní pokladny v případě zaměstnanců a živnostníků a bude se snažit najít spravedlivější rozložení nákladů na financování státu v případě těchto dvou skupin.  

Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek výsledek jednání označil za průnik volebních programů všech tří stran.  

První místopředseda lidovců Marian Jurečka uvedl, že nová koalice zaručí stabilitu a ukončí období chaosu posledních tří let.

Strany představí text programové části koaliční smlouvy zítra dopoledne za účasti stranických špiček a členů vyjednávacích týmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…