Koalice se sejde nad konečnou verzí dohody; Sobotka pojede na Hrad

12.12.2013 6:01

Zástupci ČSSD, hnutí ANO a lidovců se dnes po obědě sejdou nad konečnou podobou programové části koaliční smlouvy. Na základních parametrech se dohodli na nočním jednání v noci na středu. Finální text připraví sociální demokracie na základě dohodnutých připomínek, které jí po posledním jednání zaslali vyjednávači ANO a KDU-ČSL.

Koalice se sejde nad konečnou verzí dohody; Sobotka pojede na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupci hnutí ANO a strany ČSSD na společné tiskové konferenci v Lidovém domě

Dnes odpoledne pak s postupem vyjednávání seznámí šéf ČSSD Bohuslav Sobotka prezidenta Miloše Zemana. Sobotka už dříve řekl, že chce návrh na jmenování vlády předložit hlavě státu do konce roku.

Strany vznikající koalice se v úterý večer dohodly na úpravách daní i zdravotnických poplatků, větší změny jsou podle informací ČTK i v preambuli, kapitole zemědělství, obrany a v ustanoveních o státní službě. V pátek by mohli koaliční partneři návrh programové dohody zveřejnit. Pokud se strany na programovém textu dnes dohodnou, o víkendu by jej mohly schválit orgány ČSSD a lidovců. Kdy se sejde výbor hnutí ANO, zatím není jasné.

 V neděli nebo příští týden by pak mohla začít debata o rozdělení ministerstev. S dosavadním návrhem ČSSD nesouhlasí lidovci. Chtějí tři ministerstva místo dvou a zřejmě i jiné zaměření. ČSSD jim nabídla kulturu a zdravotnictví.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…