Koalici v Praze 13 vytvořila ODS, ANO a ČSSD, starostu má ODS

18.10.2014 19:00

Radnici Prahy 13 bude v následujícím volebním období vládnout koalice ODS, ANO a ČSSD. Domluvili se na tom vyjednávací týmy stran. ČTK to dnes sdělil dosavadní starosta David Vodrážka (ODS).

Koalici v Praze 13 vytvořila ODS, ANO a ČSSD, starostu má ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Vodrážka

Volby na Praze 13 před týdnem vyhrála ODS se ziskem 20,01 procenta hlasů. Druhé skončilo ANO, třetí byla TOP 09. Do zastupitelstva se dostali ještě zástupci stran Zelení a Piráti pro Prahu 13, ČSSD a KSČM.

Vedení radnice bude mít celkem devět radních. Čtyři místa včetně starosty a místostarosty budou mít občanští demokraté, tři ANO a dva mandáty připadnou sociálním demokratům. ANO i ČSSD budou mít po jednom místostarostovi. Na konkrétní vypracování programu rady a rozdělení odpovědnosti je podle Vodrážky čas.

ODS si v Praze 13 v letošních volbách pohoršila o tři mandáty, vítězství ale obhájila. O jeden méně má v 35členném zastupitelstvu ANO. Dalších sedm získala TOP 09, pět lidé ze společné kandidátky Zelených a Pirátů, čtyři ČSSD a dva KSČM. Volební účast byla 37,16 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…