Koaliční rada bude řešit spory ohledně rozpočtu i služebního zákona

16.04.2014 6:10

Trojici vládních stran dnes po sporech z poslední doby čeká jednání koaliční rady. Zástupci sociální demokracie, hnutí ANO a lidovců na něm chtějí debatovat o několika zásadních návrzích, včetně státního rozpočtu na příští rok, služebního zákona nebo změny prezidentských pravomocí.

Koaliční rada bude řešit spory ohledně rozpočtu i služebního zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedové stran pózují s kopiemi koaliční smlouvy

První návrh státního rozpočtu na rok 2015 předložil ministr financí Andrej Babiš (ANO) svým kolegům minulý týden. I když se sám z důvodu dovolené dnešního jednání nezúčastní, dá se očekávat, že si strany navzájem sdělí své připomínky k návrhu, který se i podle premiéra Bohuslava Sobotky bude ještě zásadně měnit.

Bez kontroverzí se pravděpodobně neobejde jednání o služebním zákoně, jehož paragrafové znění z dílny šéfa vládních legislativců Jiřího Dienstbiera (ČSSD) v úterý kritizovali zástupci ANO i lidovců.

Jednoduchá nebude nejspíš ani diskuze o vzniku vládního vyjednávacího týmu k církevním restitucím, který chce Sobotka. Lidovci ale ve vzniku dalšího týmu k církevním restitucím - když vláda má již monitorovací výbor - nevidí smysl.

Trojice koaličních stran by dnes měla projednat také návrh zákona o referendu nebo návrh na změnu prezidentských pravomocí, který by mimo jiné stanovil, že prezident musí po volbách jmenovat nového premiéra do 30 dnů od konání ustavující schůze sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…