Koaliční rada probere využití přebytku loňského rozpočtu

19.04.2017 6:18

Lídři ČSSD, KDU-ČSL a hnutí ANO se dnes vrátí k diskusi o využití 62 miliard rozpočtového přebytku za loňský rok. Vláda musí do konce dubna Sněmovně podat zprávu o hospodaření v roce 2016, do té doby by se měli ministři dohodnout na užití přebytku. Zatímco ČSSD navrhovala peníze uložit na důchodový účet, ministr financí Andrej Babiš (ANO) chce snížit státní dluh.

Koaliční rada probere využití přebytku loňského rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Na počátku roku Babiš označil diskusi o užití přebytku za zbytečnou, protože nejde o reálné peníze, ale pouze o administrativní krok. Současně ale rozhodnutí navrhl odložit na jaro, až bude jasné, jak se vyvíjí letošní rozpočet.

Koaliční lídři, kteří se ve Strakově akademii sejdou odpoledne, vyslechnou také informace k přípravě takzvané účtenkové loterie spojené s elektronickou evidencí tržeb. Na origramu je také koncepce rodinné politiky a návrh KDU-ČSL na financování armády v souvislosti s závazky Česka vůči Severoatlantické alianci.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) chce také projednat postoje jednotlivých koaličních stran k prioritním předlohám zákonů, které čekají před koncem vládního mandátu na schválení Sněmovnou. Zvlášť plánuje probrat pozměňovací návrhy k novela zákona o elektronických komunikacích.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…