Kocáb už prý našel prezidenta pro celý národ. Tak se podívejte, kdo to je

02.09.2016 8:28

Vzpomínáte na Kroměřížskou výzvu, která si klade za cíl najít vhodného prezidentského kandidáta pro volby v roce 2018, který by měl vystřídat Miloše Zemana? Pokud by se stávající prezident rozhodl v roce 2018 kandidovat znovu. Kroměřížská výzva si klade za cíl najít takovou osobnost, která Miloše Zemana porazí. Podle informací pátečního deníku Právo by touto osobností mohl být europoslanec zvolený za TOP 09 Jiří Pospíšil.

Kocáb už prý našel prezidenta pro celý národ. Tak se podívejte, kdo to je
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jiří Pospíšil

Kroměřížská výzva, která si klade za cíl najít příštího prezidenta, má možná jasno v tom, kdo by jím měl být. V pondělí proběhne tisková konference a té se vedle jednoho z iniciátorů výzvy Michaela Kocába účastní i europoslanec zvolený za TOP 09 Jiří Pospíšil. „Mohu potvrdit, že jsem v pondělí pozván na tiskovou konferenci. Oni mě oslovili s tím, že si dělali anketu mezi svými členy a příznivci a vyšel jsem jako jedno ze jmen,“ řekl.

Michael Kocáb se prý spojil i s textařem Michaelem Horáčkem, který o kandidatuře také uvažuje. Někdejší ministr pro lidská práva zval Horáčka na pondělní tiskovou konferenci, ale pohořel. „Já mu řekl, že s tím nechci mít nic společného,“ řekl Horáček. „Nic proti Michaelovi nemám, jen si myslím, že má špatný názor. Jasně jsem řekl, že si myslím, že Kroměřížská výzva je domýšlivá iniciativa a politicky nesmírně hloupá,“ doplnil.

Sluší se dodat, že prezident Miloš Zeman dosud definitivně nepotvrdil, že chce opětovně kandidovat. Své definitivní rozhodnutí oznámí v březnu 2017, rok přes skončením svého mandátu. V nedávném rozhovoru pro Prezidentský Pressklub na Frekvenci 1 Zeman prozradil, že by nevedl žádnou kampaň, kdyby chtěl znovu kandidovat, protože je na občanech, aby zhodnotili, zda svou práci dělal v uplynulých pěti letech dobře, nebo zda jako prezident neuspěl.

Teprve čas tedy ukáže, zda se příští prezidentské volby změní v souboj ve stylu „všichni proti Zemanovi“, nebo zda některý z kandidátů přinese také nějaký pozitivní program, s nímž se nebude vymezovat proti stávající hlavě státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…