Kočí prý chce titul ze školy, kde působí ve správní radě

09.02.2012 7:32

Poslankyně Kristýna Kočí se přihlásila ke studiu na Slezské univerzitě v Opavě. Upozorňuje na to bulvární deník Blesk s tím, že Kočí zde zasedá ve správní radě a na škole už studuje také krajský hejtman s podezřelým majetkem Jaroslav Palas (ČSSD) nebo šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Kočí odmítá, že se jedná o střet zájmů.

Kočí prý chce titul ze školy, kde působí ve správní radě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nezařazená poslankyně Kristýna Kočí

Kočí chce na Slezské univerzitě získat bakalářský titul z oboru veřejná správa a regionální politika. Zároveň chce tuto školu podpořit. Podle poslankyně totiž chystaná vysokoškolská reforma ohrozí menší školy.

„Jsem připravena stát se svým způsobem tváří univerzity,“ řekla Kočí deníku Blesk.

 

Nabídla jsem, že odejdu ze správní rady, ale odmítli to

 

Do Poslanecké sněmovny byla Kočí zvolena za Moravskoslezský kraj, později se proto dostala do správní rady univerzity. „Aby se to neobrátilo proti mně, nabídla jsem vedení školy, že ze správní rady odejdu, ale odmítli to. Mají právní rozbor, že to je v pořádku,“ tvrdí Kočí.

Poslankyně teď musí úspěšně složit přijímací zkoušky, poté nastoupí k dálkovému studiu. Školní poplatky ji vyjdou na víc jak deset tisíc korun za semestr.

Blesk připomíná, že Kočí je také od roku 2004 studentkou Univerzity Karlovy, kde má za sebou pět let studia oboru politologie. Ještě neudělala státnice a nenapsala diplomovou práci. To odkládala kvůli nedostatku času, nyní žádá o nové téma závěrečné práce. Pokud jí škola změnu povolí, bude Kočí usilovat o titul příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…