Kočkův vrah Ďuričko chce mít na svobodě taser. Zbraň, která už zabila stovky lidí. Soudu to zřejmě nevadí

03.04.2017 13:24

Okresní soud v Karviné dnes o propuštění Bohumíra Ďurička z vězení nerozhodl. Soudkyně případ odročila na 13. dubna. Za vraždu Václava Kočky mladšího v roce 2008 si hoteliér odpykává trest 12,5 roku. O propuštění požádal po uplynutí dvou třetin trestu. Tvrdí, že činu lituje a že chce pomáhat společnosti i poškozeným. Slíbil také, že by se na svobodě zdržel pití alkoholu a nebude vlastnit zbraň. S jedinou výjimkou: taserem, neboli distančním elektrickým paralyzérem. To na místě podle všeho potvrdil také pracovník mediační agentury.

Kočkův vrah Ďuričko chce mít na svobodě taser. Zbraň, která už zabila stovky lidí. Soudu to zřejmě nevadí
Foto: archiv red
Popisek: Bohumír Ďuričko

Připomeňme proto, co všechno taser způsobil. Tento distanční elektrický paralyzér je úředně evidován jako nesmrtící zbraň založená na principu elektrického šoku, která vystřelenými elektrodami paralyzuje nervovou soustavu. Dovoluje protivníka zasáhnout na dálku až 10 metrů. Zároveň se údajně jedná o zbraň relativně bezpečnou, neboť většinou nezpůsobuje vážná fyzická zranění.

Na straně druhé je zde celá řada statistik. Namátkou: Podle agentury AP k roku 2006 bylo evidováno 180 případů smrti po použití taseru. Podle Wikipedie v roce 2009 bylo jen ve Spojených státech s použitím taserů policisty zabito 59 občanů. Nejmladšímu bylo 15, nejstarší byla 62letá žena. Od roku 2001 do března 2010 zemřelo ve Spojených státech na zákrok taseru policejními důstojníky málo uvěřitelných 415 lidí.

Vězeňský vychovatel však dnes u Ďuričkova soudu uvedl, že se z něho postupně stal bezproblémový vězeň. Zpočátku se podle něj nechoval ideálně, neplnil povinnosti a měl nepřiměřené požadavky, postupně se ale jeho postoj změnil. Změna v Ďuričkově chování nastala v roce 2011. „Výkon trestu splnil svůj účel," řekl vychovatel. Vězeňská komise proto jeho propuštění doporučila. Soud bude příští týden pokračovat čtením listinných důkazů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…