Kohoutová: Drábek mě nepřesvědčil, problémy jsme předvídali

01.02.2012 15:08

Úřady práce nezvládají vyplácení sociálních dávek. Na vině je sociální reforma a zavádění nového systému, podle kterého dávky nově půjdou přes jednotné výplatní místo. Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek obhajoval sociální reformu na tiskové konferenci. Upozornil, že všechny dávky se stihly v lednu vyplatit a za problémy potrestá některé manažery. „Ministr mě rozhodně neuklidnil,“ uvedla pro ČT24 poslankyně Lenka Kohoutová (ODS) s tím, že na problémy upozorňovala už dlouho.

Kohoutová: Drábek mě nepřesvědčil, problémy jsme předvídali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

„Upozorňovali jsme, že mohou nastat výpadky systému. Chtěli jsme, aby nový systém fungoval souběžně nějakou dobu se starým systémem. Požadovali jsme také, aby vše bylo předem prozkoušeno,“ řekla Lenka Kohoutová.

Sociální reformu však v principu nekritizuje. „Reforma jde dobrým směrem. Domnívám se však, že tak přelomová změna musí jít postupně krok za krokem,“ dodala a popřela, že by všechny dávky byly vyplaceny. „Ostrava, Karviná a Kladno nemají ke 31. lednu vyplaceny všechny dávky.“

„Chceme jasné ubezpečení, že příští měsíc nedojde ke stejnému stavu. Doufáme, že Drábek z problému na úřadu práce vyvodí patřičné důsledky. Požadujeme přesvědčivé argumenty, že je systém plně funkční a také že rodiny s postiženými dětmi nepřijdou o finanční prostředky. Zároveň chceme rozkrytí všech dodavatelů a subdodavatelů pro úřad práce,“ vyjmenovala své požadavky Kohoutová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…