Kolaboranti! Sociolog Hampl se znovu ostře vyjádřil k uprchlíkům. A přidal k nim i Sobotku

14.05.2015 17:11

Sociolog Petr Hampl označil na svém facebookovém profilu ty, kteří se zasazují o přijímání uprchlíků, za „kolaboranty“, kteří jsou placeni naší vládou. Uprchlíky pro změnu nazval „islámskými kolonisty“.

Kolaboranti! Sociolog Hampl se znovu ostře vyjádřil k uprchlíkům. A přidal k nim i Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sociolog Petr Hampl

„Kdyby Sobotka s Babišem chtěli, stačí naznačit a řev utichne,“ napsal Hampl s tím, že záleží hlavně na tom, jaký má vláda přístup k přijímání uprchlíků. Představitelé naší vlády prý nechtějí okamžitě zamezit kvótám, jelikož „hrají divadlo“, aby poté mohli „hrdinně podlehnout“.

Podle Hampla to bude pro předsedu vlády celé vypadat lépe a přijatelněji, než kdyby narovinu řekl: „Pozvu do českých zemí milion muslimských radikálů a za odměnu dostanu dobré pracovní místo v Bruselu,“ napsal Hampl o Sobotkovi.

Důvodem, proč se Babiš nestaví okamžitě proti kvótám, vidí Hampl v jeho údajném záměru vydělat si na „uprchlických dotacích“. 

Hampl ve svém příspěvku na sociální síti uvedl Ekonoma Pavla Kohouta a napsal, že ukázal ten pravý mechanismus, proč do Evropy míří tolik uprchlíků. Prý sem nemíří kvůli hladu, bídě, či válce, důvodem je obrovský pokrok v jejich zemích, protože si nyní mohou dovolit televize a pomocí nich sledovat dění v Evropě. V médiích prý vidí evropský život, který se jim zamlouvá a vydají se na cestu za našetřené peníze. „Proč by se tedy nevydali do země, kde je budou do konce života živit,“ ptá se autor textu.

Podle Hamplem uvedeného Kohouta se v případě zastavení vyplácení dávek odhodlají uprchlíci ke zločinům, jelikož tresty za zločiny jsou v Evropské unii „směšné“ v porovnání se zeměmi uprchlíků. Tím, že média zveřejňují informace a záběry zachráněných uprchlíku, akorát prý motivují „miliony lidí v Africe, aby vyrazily“,

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…