Kolega Zaorálek vám to poví, napsali nám z ČSSD. Klausovi se to nebude líbit

24.02.2012 10:21

Prezidentovy milosti z minulého týdne pořádně rozčeřily domácí politické vody. Opoziční ČSSD vyzvala hlavu státu, aby vysvětlila sporné milosti. Na dnešním jednání politického grémia probírají sociální demokraté, jaké stanovisko ke krokům Václava Klause zaujmou.

Kolega Zaorálek vám to poví, napsali nám z ČSSD. Klausovi se to nebude líbit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Až dosud nevyvolaly milosti udělené prezidentem Václavem Klausem tolik rozruchu jako ty z minulého týdne. Pochybnosti se týkaly případu bývalé rektorky Metropolitní univerzity Praha Anny Benešové, jíž prezident prominul podmínku za uplácení, a odklad nástupu do vězení ze zdravotních důvodů pro Tomáše Malinu, který dostal pět let vězení za stomilionovou zpronevěru.

Na rozhodnutí hlavy státu zareagovala opoziční ČSSD a její místopředseda Lubomír Zaorálek vyzval prezidenta a jeho kancelář, aby podali vysvětlení ohledně poskytnutých sporných milostí, a to i z minulosti. Pokud by se tak nestalo, pohrozil místopředseda sněmovny, že na pátečním jednání stranického grémia navrhne další kroky. Server Aktuálně.cz uvedl, že ČSSD vyzve Klause k odchodu z funkce.

O reakci na Klausovy milosti bude ČSSD mluvit až před polednem

Dnes od brzkého rána grémium ČSSD jedná, ale jaký postoj ke Klausovým milostem zaujme, ještě není rozhodnuto. „Určitě zazní stanovisko,“ slibuje v reakci pro ParlamentníListy.cz místopředseda Zdeněk Škromach, že prezidentovy milosti nejsilnější parlamentní strana bez povšimnutí nenechá. Nic předčasně nechtěl prozradit ani předseda poslaneckého klubu Jeroným Tejc. „Předpokládám, že výstup přednese kolega Zaorálek na tiskové konferenci,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Tejc.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

17:17 Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

Češi vloni vypili nejméně piva v historii. Oproti roku 2022 se jeho průměrná spotřeba na obyvatele s…