Kolem uprchlíků je už možné prakticky cokoliv. Docent Konvička sepsal sexuální teorii, bulvárník Novotný se vyfotil ve slipech

21.06.2015 19:56

Svérázný docent a bojovník proti islamismu Martin Konvička se na svém blogu na iDnes.cz rozepsal k otázce přijetí uprchlíků. Tentokrát zúčtoval se všemi, kteří veřejně demonstrují své sympatie k běžencům a problém pojal z hlediska sexuálně-vztahového. Během odpoledne pak dorazila velmi pikantní ilustrace jeho teorie.

Kolem uprchlíků je už možné prakticky cokoliv. Docent Konvička sepsal sexuální teorii, bulvárník Novotný se vyfotil ve slipech
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Martin Konvička z iniciativy Islám v ČR nechceme v pořadu Hyde park

Podle Konvičky vztah k možná nejzásadnější politické otázce na příští staletí lidi obnažuje v jejich podstatě. „Respektive někteří z nás se obnažují, přestože tolik kulturních vzorců z různých částí světa, od západních vojenských uniforem či oblekové kultury po mohamedánská pyžama s neholenou tváří pro muže a prostěradla přes hlavu pro ženy, mají právě lidský somatotyp schovat,“ míní a dodává, že se tím v těch citlivých otázkách nastoluje alespoň zdánlivá rovnost. 

Zoolog připomíná, že podle odhadů je až u čtyřiceti procent populace důležitá v oblasti sexuality vztahová a postelová hierarchie (sex dominantního se submisivním, jak akademik vysvětluje). Podle něj se osoby s komplementárními polaritami v dnešní společnosti často neumějí najít. „Místo aby spolu randili, kamarádili, naslouchali si a doplňovali se, spolu komplementární polarity často vedou tichou nevyhlášenou válku,“ myslí si s tím, že neviditelné bitevní linie se táhnou po profesních liniích, ale i mezi fanoušky různých hudebních žánrů či politických směrů. 

Celý text docenta Konvičky si můžete přečíst ZDE

K nejnovějšímu příspěvku Konvičku inspirovala galerie Solidaritu s uprchlíky přijímám. „Něco přes 200 fotek, na nichž se ti, kdo se dnes staví do pozice solidárních a mravných, fotografují s tučně uvedeným sloganem, aby tedy ukázali, jak ohromní a fajn lidé tvoří tu naši proimigrační menšinu,“ píše a dodává, že je to menšina, která naprosto odmítá poučení ze západoevropské zkušenosti.

Jak vysokoškolský pedagog uvádí, galerie, kterou si do svého příspěvku zkopíroval, je kardinálním důkazem o výše popsaném. „Doufám, že fotografovaným nebude použití těch fotek vadit – ostatně jejich zveřejněním na Facebooku je dali tak nějak v plen široké veřejnosti. Pokud jim vadit budou, nechť hrají fér a někde pro změnu použijí moje fotky,“ brání se docent dopředu nežádoucím komentářům, přičemž každou fotografii charakterizuje.

Zajímavou ilustraci "postelové" teorie docenta Konvičky pak přinesla v neděli odpoledne jedna z fotografií, deklarujících svou solidaritu. Vytvořil ji se svými dcerami Pavel Novotný, známý bulvárník, který svým postojem vzbudil nedávno rozruch i mezi čtenáři ParlamentníchListů.cz. Nyní se nechal zpodobnit s předepsaným vzkazem ve slipech a námořnickém tričku.

Foto: Facebook iniciativy Ne rasismu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…