Kolik jich ještě připluje? Opět dorazila největší letošní vlna uprchlíků

01.06.2015 7:23

Uprchlíků mířících do Evropy je pořád víc; podle informací pondělního deníku Právo vyrazila o víkendu k jižním hranicím Evropy snad největší vlna imigrantů letošního roku. Varovná slova zní z agentury Frontex, která ve Středozemním moři organizuje záchranné operace.

Kolik jich ještě připluje? Opět dorazila největší letošní vlna uprchlíků
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„K záchraně běženců, kteří na 25 lodích vypluli od libyjských břehů, byla v uplynulých dnech nasazena italská, maltská, britská a belgická plavidla podporovaná finskými a islandskými letadly,“ píše deník s tím, že informace čerpá z agentury Frontex. Ta ve Středozemním moři koordinuje záchranné operace a EU už se shodla na potřebě ji finančně posílit.

Uprchlíci jsou ubytováváni na Sicílii, Sardinii, ale směřují také do dalších měst na jihu Itálie. Však jen do Itálie letos dorazilo na 40 tisíc uprchlíků, do konce roku by jich mohlo být až dvě stě tisíc; většinou jde o Syřany, Afghánce a Eritrejce. Posledně jmenované by měla podle představ Bruselu přijímat i Česká republika, pokud budou prosazeny kvóty na uprchlíky, šlo by asi o třináct set lidí. Odbornice na otázky ilegální migrace Camino Morteraová-Martinezová.V rozhovoru pro ČTK uvedla, že by kvóty byly správným řešením, ale kvůli odporu řady členských států EU neprojdou.

Uprchlíci čelí vražednému nebezpečí, cestou „za lepším“ jich na moři umírají tisíce.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…