Kolik měl Kalousek v krvi? Sorosův poskok. Jedna lež, druhá lež. Po výrocích o Sudetech to nevydržel už ani Jan Zahradil

15.08.2018 16:08

Miroslav Kalousek nedávno napsal, že bychom se mohli mít stejně dobře jako dnešní Němci, kdybychom si po druhé světové válce nevyhnali své německé spoluobčany ze země a v roce 1948 si nezvolili komunisty, kteří nás dovedli k tomu, že se máme podstatně hůř než Němci. Když si to přečetl europoslanec Jan Zahradil (ODS), nedalo mu to a zareagoval. A rozpoutal tím živou debatu.

Kolik měl Kalousek v krvi? Sorosův poskok. Jedna lež, druhá lež. Po výrocích o Sudetech to nevydržel už ani Jan Zahradil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

„Kdybychom 2,5 milionu těchto chytrých a pracovitých lidí v roce 1945 nevyhnali a následně si pak nezvolili komunisty, mohli jsme mít také takový blahobyt. Teď, když máme, co jsme chtěli, do rachoty zvesela...,“ reagoval Kalousek na zprávu týdeníku Euro, že Česká republika patří k ekonomicky nejsilnějším zemím v regionu. Máme se prý dobře, ale pořád se máme podstatně hůře než v Německu.

Anketa

Oceňujete práci naší velvyslankyně v Sýrii Evy Filipi?

93%
7%
hlasovalo: 4633 lidí
Český průměrný plat je poloviční oproti německému průměrnému platu.

Zahradil Kalouskův výklad považuje za překrucování historie, protože nezohledňuje fakt, že většina sudetských Němců se za války a krátce před válkou s úctou dívala právě na Adolfa Hitlera.

„Takže naši poválečnou prosperitu by údajně zajistili ti, kdož se jen o pár let dřív hromadně (80–90 %) přihlásili k Hitlerově nacionálně-socialistické politice a pomohli zničit československou demokracii.
To už není zkrat z letních veder, ale vědomé falšování dějin. V roce 80. výročí Mnichova. Co na to předseda TOP 09?“ otázal se Zahradil na dálku svého kolegy europoslance Jiřího Pospíšila.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Tím by výměna názorů mohla skončit, jenže pod Zahradilovým statusem se rozjela živá debata. „Kolik měl Kalousek v krvi? Tipoval bych nejmíň na trojku,“ otázal se jeden z diskutujících. Předsedu TOP 09 Kalouska si pak vzali na paškál i další občané. „Ten už má vážně vygumováno,“ konstatovala jedna z dam. „Ten Sorosovo soukmenovec, zloděj a poskok na špinavou práci má podle zarudlého ksichtu cyrhózu jater na postupu, a co ten chlast udělal s jeho mozkem, se můžete přesvědčit z jeho výkřiků!“ zaznělo do třetice. Další lidé se divili, že ještě někdo věnuje předsedovi poslaneckého klubu TOP 09 pozornost.

Do diskuse se v jistou chvíli zapojil i Zahradil a vysvětlil, co se mu na Kalouskově vyjádření z Twitteru nelíbilo.

„Tak stručně: pan Kalousek vytváří neexistující alternativní historii, v níž hodní sudetští Němci (kteří ‚pouze‘ v letech 1938–1939 zlikvidovali demokratické Československo) slouží po válce jako hráz proti nástupu komunismu. To je jedna lež. Druhá lež, opakovaná poměrně často, je, že jsme Němce tzv. ‚vyhnali‘. Nikoliv, byli odsunuti podle tehdejšího mezinárodního práva a na základě rozhodnutí vítězných mocností. Ignorovat to znamená falšovat výsledky WWII,“ uvedl Zahradil.

Odmítá prý naskakovat na vlnu sebemrskačství, jak jsme se mohli mít lépe, kdybychom nebyli tak myšlenkově zaostalí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…