Kolik milionů lidí upálila vaše církev? Ministr Herman po výstupu s komunisty ve Sněmovně čelil čtenářům

26.05.2017 18:13

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) na svém profilu na serveru ParlamentniLísty.cz odpověděl na dotazy, které mu položili čtenáři.

Kolik milionů lidí upálila vaše církev? Ministr Herman po výstupu s komunisty ve Sněmovně čelil čtenářům
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

„Kolik milionů lidí církev upálila na hranici, jen aby získala jejich majetky? Omluvil jste se za spáchaná zvěrstva na nevinných lidech, které spáchala církev ve jménu Božím? Vy a Bělohrádek činíte nepřátelsky vůči zájmům českého lidu a myslím, že se o vás v dějinách bude mluvit jako o zrádcích českého lidu,“ napsal velmi kriticky jeden ze čtenářů. I v této chvíli však Herman poděkoval za vyjádření názoru. „Doporučuji Vám, abyste si doplnil znalosti dějin, abyste už příště neopakoval takové nesmysly a neztrapňoval se před čtenáři,“ zareagoval však také.

Další čtenář pak svůj komentář vztáhnul k Německu. To je podle něj naším největším sousedem a nejvýznamnějším partnerem a je tak třeba s ním mít dobré vztahy. „Nebo se o ně pokoušet," uvedl s tím, že se dokonce domnívá, že Herman by si zasloužil nějaké ocenění. 

„Každý má právo na názor a vyjadřuje se tím především sám o sobě. Já jsem rád, že moje aktivity v rámci kulturní diplomacie doplňují bohatou mozaiku zahraničněpolitických aktivit naší koaliční vlády. To je ocenění, které rád přijímám,“ zmínil Herman.

Poslední čtenář se pak zamyslel na Hermanovými slovy v Poslanecké sněmovně, kdy Herman řekl, že je hanba, že komunisti stále sedí v Parlamentu a poukázal na komunismus jako na zločinnou ideologii. „Myslíte si, že křesťanská ideologie je na tom se svými miliony oběťmi ve své historii lépe? V čem je křesťanská víra lepší než socialismus?“ zeptal se s poukázáním na to, že podle jeho názoru nebylo zatím vymyšleno ideální politické zřízení. S tím Herman vyjádřil souhlas. 

„A ani nebude, protože my lidé jsme jednak nedokonalí a společnost i svět se neustále vyvíjejí,“ poznamenal. Zároveň se však také vyjádřil k tomu, že nelze srovnávat náboženství a politickou ideologii. „Křesťanství se neváže na žádný konkrétní politický systém. Je to duchovní poselství, které poukazuje k hodnotám, jež přesahují nejrůznější lidská zřízení. Zatímco socialismus je politická ideologie, která směřuje k vytvoření konkrétního politického systému a stylu řízení společnosti,“ uzavřel.

Otázky a odpovědi najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…