Koluje básnička o Babišovi: Až utopíš svůj žal v lihu, žes prodal hlas za koblihu...

04.11.2013 10:53

"Až ti bude hodně špatně, až se budeš zmítat na dně, až o práci nezavadíš, vzpomeň si, co říkal Babiš..." Tak zní první sloka rýmovačky kolující na internetu, která zpochybňuje vstup hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše do sněmovny a jeho přínos pro Českou republiku. Ti, kdo mu v předčasných volbách dali hlas, by prý jednou mohli hořce litovat.

Koluje básnička o Babišovi: Až utopíš svůj žal v lihu, žes prodal hlas za koblihu...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Autor básničky ve verších vyjadřuje své pochybnosti o tom, že hnutí ANO podnikatele a majitele zemědělsko-potravinářského holdingu Agrofert Andreje Babiše, které se v předčasných volbách probojovalo do sněmovny, dostojí svým předvolebním slibům, v nichž hnutí hlásalo "Ano, bude líp".

Že bude líp, ale tvůrce rýmovačky rozhodně nevěří. "Že nesplnil vůbec nic, půjdeš zase do ulic? Zjistils pozdě, co už ví se, je mu jedno, kdybys chcíp," zní pochybovačný text. A jeho autor má i "řešení": "Nafackuj si, uleví se, třeba ti pak bude líp."

Byl to faul, korupční matrix je prý bude chtít rozložit

Babiš v sobotních rozhovorech pro české deníky uvedl, že ačkoli hnutí ANO skončilo ve volbách druhé, má silnou vyjednávací pozici pro sestavení nové vlády. Možnost, že by se sám stal premiérem, ale důrazně odmítá. "Nechci být premiér. Ať je jím kdyžtak Sobotka, dobře mluví a dobře vypadá. Mně žvanění nejde, ale jsem pracovitý a mám výsledky a mohl bych v klidu makat třeba jako ministr financí," uvedl pro deník Právo.

V rozhovoru pro Lidové noviny zase popřel, že by byl agentem Státní bezpečnosti. "Celé moje spojení s StB byla mediální kampaň. To nebyla náhoda. Miloš Zeman to řekl v rozhovoru, že to bylo celé na mě mediální faul," dodal Babiš. Nyní chce dělat vše pro to, aby příští volby vyhrál. Má ale obavu ze současného systému, který označuje za "korupční matrix". "Protože co teď udělá celý ten `matrix`? Bude se nás snažit rozložit, bude zkoušet korumpovat naše poslance, kompromitovat je, aby dokázali, že jsme nová 'vévéčka'," upozornil lídr.

Podle mediálního experta Petra Žantovského je nyní Babiš tím, kdo má v ruce současnou politickou situaci. On bude rozhodovat, jaká bude vláda, s kým bude a nebude jednat, kdo bude kde jakým ministrem, v jaké koalici a tak dále. Zanedlouho se tedy dozvíme, zda je na básničce neznámého autora něco pravdy, nebo jej Babiš svými výsledky mile překvapí.

Celý text básničky koluje na sociálních sítích:

Až ti bude hodně špatně,
až se budeš zmítat na dně,
až o práci nezavadíš,
vzpomeň si, co říkal Babiš.
Jak tě k volbám jeho heslo,
rozhodnutým krokem neslo.

Až utopíš svůj žal v lihu,
žes prodal hlas za koblihu,
pak už pozdě plány kuješ,
jak si vzteky nafackuješ.
Žes volit šel jako ovce,
možná osud bezdomovce.

Že nesplnil vůbec nic,
půjdeš zase do ulic?
Zjistils pozdě, co už ví se,
je mu jedno, kdybys chcíp.
Nafackuj si, uleví se,
třeba ti pak bude líp.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…