Koluje po internetu: Kvůli uprchlíkům se nám sníží životní úroveň. Alespoň se posuneme k jiným hodnotám

22.08.2016 10:05

Do ředitelky Sdružení pro integraci a migraci Magdy Faltové se opřel zakladatel spolku Svoboda a síla a zastupitel městské části Brno-Bystrc Viktor Lošťák.

Koluje po internetu: Kvůli uprchlíkům se nám sníží životní úroveň. Alespoň se posuneme k jiným hodnotám
Foto: bystrcaci.cz
Popisek: Viktor Lošťák

Anketa

Miroslav Kalousek navrhl přestěhovat prezidenta republiky z Hradu do pražské Invalidovny. Souhlasíte?

5%
95%
hlasovalo: 4996 lidí

Poukázal na téměř rok staré televizní vystoupení Faltové, která v pořadu Hyde Park prohlásila, že důsledkem imigrační vlny bude to, že se budeme muset vzdát našeho poměrně vysokého ekonomického standardu. „Třeba nás to posune k jiným hodnotám od hromadění hmotných statků,“ dodala.

Lošťák poznamenal, že Magdu Faltovou nikdo nevolil. „Nikdo jí nedal mandát k prosazování nižší životní úrovně. Je jen ředitelkou politické neziskové organizace,“ upozornil Lošťák.

Faltová podle něj svými „doslova šílenými výroky“ demonstruje, co jsou politické neziskovky zač. „Jsou mocenskou strukturou, která si bez voleb, mimo jakoukoli kontrolu občanů, osobuje právo lidem určovat budoucnost,“ uvedl.

Poukázal na to, že Faltová je živa z peněz daňových poplatníků, jimž zpupně doporučuje, že by měli zchudnout. „Dokud ji budeme živit, bude v tom pokračovat,“ podotkl.

Slíbil, že pokud jeho politický subjekt získá potřebný počet hlasů v krajských volbách, ihned zastaví všechny krajské dotace pro politické neziskové organizace. „Už ani korunu z daní pro Magdu Faltovou, ani korunu pro politické spolky. Chcete-li dělat politiku, dělejte ji za své,“ dodal závěrem s tím, že Sdružení pro integraci a migraci získalo jen v roce 2015 na dotacích z veřejných rozpočtů 30 079 876 Kč.

Rozruch vyvolal koláží

Lošťák vyvolal rozruch už před časem, když na sociálních sítích sdílel koláž zobrazující brněnského radního Matěje Hollana se synem doplněnou tímto textem: „Syn Matěje Hollana zavražděn teroristy. Ne, ve skutečnosti ne. Zatím jsou to děti jiných lidí. Takže je to v pořádku.“

Sdílel také snímek, na němž jsou jednotliví zastánci uprchlíků a migrantů a vedle nich oběti teroristů. A to právě rozlítilo jednu z dotčených, dobrovolnici Evu Zahradníčkovou. Ta na Lošťáka podala trestní oznámení. „Co je moc, to je moc,“ řekla Zahradníčková, jež je partnerkou muže muslimského vyznání.

„Paní Zahradníčková už je taková povídalka. Co ta už toho napovídala... O pobodaných muslimech třeba, to je její oblíbená historka. O tom jsme slyšeli celé týdny, povídala to do novin i do televize. A vidíte, nakonec z toho taky nic nebylo,“ vzpomněl Lošťák pro server Ostrava-online.cz kauzu, kdy partner Zahradníčkové hovořil do médií o útoku, který na něj byl spáchán. Žádný se však neprokázal. Trestního oznámení se tak rozhodně neobává.

„Kdybych vytvořil koláž, kde vedle vaší fotografie dám fotografii novin, jsem si jist, že byste se stížnostmi nepochodil. Lidé jako Martin Freund, Eva Zahradníčková, Matěj Stropnický a ti další aktivně pracují na tom, aby docházelo k teroristickým útokům. Jejich činnost, ať o ní vykládají cokoli, vede přímo tímto směrem. Dát jejich fotografie vedle fotografií obětí terorismu je jen věcně popisné, nic víc,“ poznamenal následně Lošťák. Podle něj lidé, které na koláž umístil, pracují na tom, aby se bezpečnostní situace v zemi drasticky zhoršila.

Celý text příspěvku Viktora Lošťáka na jeho facebookovém profilu:

Tu dámu, Magdu Faltovou, ředitelku Sdružení pro integraci a migraci, nikdo nevolil. Nikdo jí nedal mandát k prosazování nižší životní úrovně. Je jen ředitelkou politické neziskové organizace.

Znovu svými doslova šílenými výroky demonstruje, co jsou politické neziskovky zač. Jsou mocenskou strukturou, která si bez voleb, mimo jakoukoli kontrolu občanů, osobuje právo lidem určovat budoucnost.

Paní Faltové nikdo hlas nikdy nedal. Ani si o něj neřekla. Co jsme jí dali a dáváme, jsou naše peníze. Je živa z peněz daňových poplatníků, jimž zpupně doporučuje, že by měli zchudnout. Dokud ji budeme živit, bude v tom pokračovat.

Stěžejním bodem programu Svobody a síly je tento zrůdný antidemokratický, vůlí voličů pohrdající stav odstranit. Potřebujeme 17 500 vašich hlasů v jihomoravském kraji; poté ihned zastavíme všechny krajské dotace pro politické neziskové organizace. Už ani korunu z daní pro Magdu Faltovou, ani korunu pro politické spolky. Chcete-li dělat politiku, dělejte ji za své.

Viktor Lošťák

P. S. Jen v roce 2015 dostalo na dotacích z veřejných rozpočtů Sdružení pro integraci a migraci (SIMI) 30 079 876,- Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

9:00 „Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

Už nejde jen chodit okolo horké kaše. Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů…